הפרשן הפוליטי של אתר ynet, אטילה שומפלבי, שהשמיע לא פעם תמיכה בממשלת בנט-לפיד, כבר מסכם את הקדנציה ואומר כי האירועים האחרונים מוכיחים שהיא נכשלה.

בסדרת ציוצים שפרסם בטוויטר, כתב שומפלבי: "זהו זה, הניסוי נכשל. צריך להודות ביושר שאין התכנות בישראל 2022 לשיתוף פעולה עם המפלגות הערביות הקיימות. מנסור עבאס הוא מנהיג אמיץ בסדר גודל היסטורי, אך הוא הקדים את זמנו. הסיבוב הזה מגיע לסיומו, וייקח שנים לתקן את ההשלכות של הכשלון. הערבים ישלמו ראשונים המחיר, אך גם היהודים".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מנסור עבאס על החלטת מועצת השורא

שומפלבי הוסיף כי "המשותפת היא מפלגה עם הנהגה פחדנית וכושלת, אנטי ישראלית ומפיצת פייק סדרתית. היא לא פרטנר. אך היא גררה את החברה הערבית לתחתית של כזבים ועיסוק אובססיבי בטרור שאותו היא לא מגנה. ברע"ם ניסו אומנם, אך גם הם שבויים של נרטיב שקרי ומתלהם. המסקנה המיידית: ממשלת אחדות רחבה ואיתנה".

הפרשן הוותיק המשיך וכתב כי ישראל לא יכולה לאפשר לאחמד טיבי ולמועצת אל שורא מחד ולפינדרוסים מצד שני להחזיק אותה במקומות הרגישים שלה. דמוקרטיה מתוקנת צריכה לנטרל את השפעת המועצות הרדיקליות למיניהן, ולשוב לדרך האמצע על מנת להתגונן מפני מחריביה. ממשלת אחדות מאוזנת ופריטטית היא צו השעה כדי להחליש את הקיצונים".

"לתנועות קיצוניות אין מקום בממשלת האחדות הזו; סמוטריץ' ובן גביר לא יכולים לשבת ליד שולחן הממשלה. זו כפירה בכל הנורמות. אבל הליכוד, יש עתיד, ימינה, תקווה חדשה, ישראל ביתנו, העבודה וכחול לבן – חייבות ויכולות להקים ממשלת אחדות מאוזנת והגיונית. לא צריך לא את פינדרוס ולא את בן גביר".

שומפלבי עבר לנתניהו וכתב: "המבחן של נתניהו ייחשף בתסריט הזה: האם טובת המדינה לנגד עיניו, או רק האינטרסים שלו – ושהמדינה תישרף. נתניהו אינו יכול להוות מכשול להקמת ממשלת אחדות. זה גדול ממנו. אם יכשיל מהלך כזה, יהיה ברור כי המדינה לא מעניינת אותו".

"במו ידיהם גוררים ה"מנהיגים" הערבים את בציבור הערבי עשרות שנים אחורה. במו פיהם מלא השקרים הם מחרבים הזדמנות חד פעמית לנוע קדימה יחד כחברה אחת. זה בלתי נתפס לראות איזו מנהיגות חלשה יש לערבים בישראל, מנהיגות ששבויה בנרטיב אנטי ישראלי שקרי וכוזב. זה מדכא ומתסכל, אבל זו המציאות".