
אחת ההשלכות המרכזיות בהכרזה הדרמטית שלח"כ גידא רינאווי זועבי (מרצ) שהודיעה על פרישה מהקואליציה, היא התרחקותו של יאיר לפיד מתפקיד ראש הממשלה באופן כמעט סופי.
לפי ההסכם הקואליציוני, במקרה של הפלת ממשלת הרוטציה רק אם לפחות שני חברי כנסת מגוש בנט (חברי ימינה או תקווה חדשה) תומכים בהצעה, יאיר לפיד נכנס לתפקיד ראש ממשלת המעבר עד שתוקם ממשלה חלופית.
עם 59 אצבעות: הממשלה הפסיקה להיות לגיטימית
מכיוון שרינאווי זועבי היא חברת סיעת מרצ, שנמצאת בזיקה לגוש לפיד, אם היא תתמוך בפיזור הכנסת יחד עם ח"כ עידית סילמן, יימצא רוב של 61 חברי כנסת, והכנסת תתפזר ותלך לבחירות חדשות.

במקרה כזה, בנט יישאר ראש הממשלה ולא יוחלף על ידי שר החוץ לפיד, וכך כמו במקרה של בני גנץ, ייווצר מצב שהרוטציה לא תתקיים, והושבע ראש ממשלה שלא הגיע לכהונתו.
שרה, בנימין( הנאשם), והילדים הודעה משמחת- בקרוב( אולי אם ירצה השם..) אנחנו חוזרים. מצפים לכם ימים לא פשוטים—- אם הולכים שוב לבחירות שישאר בנט.. לא מחליפים ראש לשלושה חודשים.. זועביה לא אמרה את המילה האחרונה.. שוב הליכוד המורעל בשקרים, הדל כול כך באנשים ישרים.. תופר חליפות. גם אם הליכוד יגיע ל61 בעקבות כול הפעילות האלימה , האנטי דמוקרטית שיבוש עבודת הכנסת, ההפגנות מהיום הראשון, ( נתניהו זכה ל-10 שנים של שקט)..הטרור והשוחד.... מצפה לנתניהו, לחרדים, ללאומנים.. גהנום בשלבים—על פני האדמה.