המצוד הושלם: אחרי 4 ימים של פעילות נרחבת, כוחות הביטחון תפסו הבוקר (ראשון) את אסעד אל-ריפאעי (19) וסובחי אבו שקיר (20), שני המחבלים שביצעו את הפיגוע באלעד ורצחו בדקירות גרזן שלושה ישראלים במוצאי יום העצמאות.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

רגע תפיסת המחבלים (קרדיט:פורקטו ניוז)

למרות הערכות המשטרה שהמחבלים כבר לא היו באזור הפיגוע, השניים נתפסו בסופו של דבר ביער נחשונים – הנמצא בפאתי העיר אלעד. שני המחבלים היו שוהים בלתי חוקיים שעבדו בעיר והכירו את המקום, וגרו בכפר רומאנה שבמחוז ג’נין.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים
סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים

רק הבוקר מפכ"ל המשטרה קובי שבתאי אמר לכוחות הביטחון כי "אנחנו לא ננוח ולא נשקוט עד שנשים את היד על המפגעים הללו. אנחנו סך הכל בכיוון. אנחנו יוצאים מנקודת מוצא שהמחבלים עדיין נמצאים בשטח, אנחנו מפעילים את כל הכלים שעומדים לרשותנו יחד עם השב"כ והצבא, על מנת לשים את היד על המפגעים הללו".

"מה שחשוב לשמור על עירנות, על חידוד, לא עובדים בנפרד, כי מדובר כאן בחיות פצועות כרגע, הם נמצאים בלי אוכל ובלי מים, סביר להניח שהם יעשו מה שהם יכולים: או לעשות פיגוע של התאבדות כדי לגמור את זה ככה מבחינתם, או או שינסו לשרוד ולנצל איזו נקודת תורפה אצלנו" הוסיף. "הם רואים את המסוקים והכוחות ונמצאים במצב של התגוננות".