אחרי שבוע שבו לא אכלנו חמץ, זה הזמן לאכול לחמניה חמימה ורכה, כזאת שתשכיח ממנו את כאבי הבטן מהמצות שהעמסנו בפסח. קבלו מתכון נהדר וקליל, 5 דקות עבודה שתוכלו אפילו להכין עם הילדים. לחמניות גבינה ללא התפחה

מתכון ללחמניות גבינה ללא התפחה

מצרכים

2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמנות סוכר
מיכל יוגורט (200 מ"ל) – אפשר להחליף בגבינה לבנה או קוטג' אם מעדיפים.
לקישוט: ביצה ושומשום.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל200 מעלות.

2. מערבבים בקערה קמח, אבקת אפיה, מלח, סוכר ויוגורט. הבצק יוצא דביק, אל דאגה זה בסדר.

3. בידיים מרוחות בשמן מכדררים כדורים קטנים, בגודל כדור פינג פונג.

4. שמים את הלחמניות הקטנות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה – שימו לב! הלחמניות תופחות מעט ולכן כדאי לרווח בניהן.

5. מורחים על הלחמניות ביצה ומקשטים בשומשום וגרעינים שאוהבים.

6. אופים רבע שעה, עד שהלחמניות שחומות מעט.