חוזרים לשגרה: 3 מתכונים בשריים קלים להכנה - סרוגים

חוזרים לשגרה: 3 מתכונים בשריים קלים להכנה

מחפשים ארוחה בשרית קלה להכנה? סידרנו לכם לכבוד החזרה לשגרה מתכונים בשריים מיוחדים ומפנקים במיוחד שירעננו לכם את השבוע לאחר חג הפסח

author-image
חוזרים לשגרה: 3 מתכונים בשריים קלים להכנה
  (צילום: שאטרסטוק)

חג הפסח והחופש נגמר לו ואנחנו חוזרים עכשיו לשגרה. כדי להקל עליכם, אספנו לכם 3 מתכונים בשריים קלים להכנה ומיוחדים שירעננו לכם את השגרה.

סלט עוף ברוטב מתקתק

מצרכים:

נתח חזה עוף צלוי
1 חסה
סלסלת עגבניות שרי
1 אבוקדו (לא חובה)
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
חופן בוטנים קלויים
כוס פסטה מבושלת (רצוי פנה/ צדפים או כל פסטה קצרה אחרת)

לרוטב:

1 כף חרדל / חמאת בוטנים
1 כף דבש / 2 כפות רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
מיץ מחצי לימון
קמצוץ צ'ילי מיובש גרוס
1 כף מים חמים
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. פורסים לקוביות או רצועות את חזה העוף מתבלים במעט פלפל שחור ומלח וצולים עם שמן זית על מחבת במשך כ- 2 דקות מכל צד, עד להשחמה. מוציאים לכלי נפרד.

2. חותכים גס את החסה, פורסים את עגבניות השרי לחצי (לשדרוג ניתן לתת להם צריבה על מחבת או בתנור עם שמן זית), פורסים את האבוקדו לרצועות וקוצצים את הכוסברה

3. מוסיפים אל קערת הירקות את הבוטנים, הפסטה המבושלת וחזה העוף

4. הכנת הרוטב: בכלי נפרד, מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ובהדרגה מטפטפים פנימה מעט מים חמים, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

5. מזלפים את הרוטב בנדיבות על קערת הסלט ונהנים!

בתאבון!


מתכון לפרגיות ואורז בסיר אחד

מצרכים:

6 פרגיות עוף עם עור ועצמות/ 6 כרעי עוף
גרידת לימון מ-1-2 לימונים
4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 כף אורגנו מיובש
4-5 שיני שום, כתושות
1/2 כפית מלח

לאורז:

2 כפות שמן זית
1 בצל קטן, קצוץ דק
1 כוס אורז
450 מ"ל ציר מרק עוף / מים + אבקת מרק
קצת פחות מ-1 כוס מים (222 מ"ל)
1 כף אורגנו מיובש
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

 1. מחממים את התנור ל-180 מעלות

2. בשקית קוקי מערבבים היטב את כל מרכיבי העוף, ומניחים בצד למשך 20 דקות לפחות עד לילה שלם

3. מוציאים את העופות מהמרינדה, ושומרים אותה בצד

4. בסיר עמוק ורחב עם תחתית כבדה שמתאימה גם לאפייה בתנור, מחממים 1/2 כף שמן זית, מניחים את העופות כשצד העור כלפי מטה ומטגנים עד להזהבה. הופכים ומטגנים גם את הצד השני. מוציאים מהמחבת ומניחים בצלחת.

5. מנגבים ומנקים את המחבת במגבת נייר, יוצקים 1 כף שמן זית ומחממים על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. לאחר מכן מוסיפים את מרכיבי האורז והמרינדה השמורה. (במידה ואתם משתמשים באורז בסמטי או אורז חום, האריכו מעט את זמן הבישול)

6. לאחר שהנוזלים במחבת רותחים, מבשלים עוד 30 שניות, מחזירים את העופות לסיר ומכסים במכסה או נייר כסף.

7. אופים במשך 35 דקות, מסירים את המכסה ואופים עוד 10 דקות נוספות עד שכל הנוזל נספג והאורז מבושל היטב. מוציאים מהתנור, מאפשרים לתבשיל לנוח ומגישים חם עם פטרוזיליה קצוצה, אורנו מיובש ופלחי לימון טריים.


מתכון לרול עוף 

מצרכים:

1 בצק עלים קפוא
1/3 כוס חרדל/ רוטב ברביקיו
חתיכות בשר/ חזה עוף מבושל וחתוך לקוביות (כמו זה שנשאר לכם משבת לדוגמה)
1 בצל קצוץ
1 סלסלת פטריות
לציפוי: 1 ביצה, טרופה+ 2 כפות שומשום

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בגודל 30X40 ס"מ בנייר אפייה ומשמנים קלות.

2. על מחבת מקפיצים את הבצל, הפטריות והעוף/הבשר עד להזהבה ומורידים מהאש לצינון

3. פותחים את גיליון בצק העלים על נייר האפייה, ומורחים עליו את החרדל באופן שווה

4. מסדרים את תערובת הבצל והפטריות יחד עם העוף/הבשר על הבצק עלים ומגלגלים לרולדה

5. מגלגלים את בצק העלים לרולדה, כשהתפר כלפי מטה. לאחר מכן מברישים בביצה טרופה ומפזרים את השומשום.

טיפ: במידה ורוצים צורה יפה יותר, מסדרים את המילוי באמצע ופורסים את שולי הבצק לרצועות לאורך, לאחר מכן מסדרים את רצועות הבצק כלפי המילוי (האמצע) לפי הסדר במעיין צורת איקסים (ראו בתמונה)

6. אופים במשך 30 דקות או עד להשחמה. ממתינים במשך 5 דקות לפני שפורסים ומגישים

הצעת הגשה: מומלץ להגיש עם רוטב פטריות חם

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו