במדינות המערב גינו בחריפות את החלטתו הדרמטית של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין להכיר בעצמאותם של המחוזות הבדלנים במזרח אוקראינה, ואיימו להטיל סנקציות על רוסיה בעקבות המהלך. במקביל, מנהיגי המדינות שוחחו ביניהם על ההתפתחויות ויסכמו לשמור על תיאום בנוגע לצעדים שיינקטו במטרה למנוע הסלמה נוספת בלחימה.
נשיא ארה"ב ג'ו ביידן שוחח הלילה עם עמיתו האוקראיני ולדימיר זלנסקי, וכן עם נשיא צרפת עמנואל מקרון וקנצלר גרמניה אולף שולץ. מהבית הלבן נמסר כי "ביידן גינה בחריפות את החלטתו של פוטין להכיר כביכול ב'עצמאות' של האזורים הבדלניים שבאוקראינה. הנשיא דן עם עמנואל מקרון ועם אולף שולץ כיצד להמשיך ולתאם את תגובתם על הצעדים הבאים". לפי הדיווחים בתקשורת המקומית, ארה"ב צפויה להודיע על הטלת סנקציות נגד רוסיה כבר היום.

מקרון הוסיף וגינה את המהלך הרוסי בציוץ שכתב בחשבון הטוויטר שלו, ואישר כי יפעל עם האיחוד האירופי להטיל סנקציות על רוסיה בהקדם. "בעצם ההכרה באזורים הבדלניים של מזרח אוקראינה, רוסיה מפרה את התחייבויותיה ומשפיעה על הריבונות של אוקראינה. אני מגנה את ההחלטה הזו" כתב. "ביקשתי מפגש חירום של מועצת הביטחון של האו"ם וגם סנקציות אירופיות על רוסיה".
En reconnaissant les régions séparatistes de l'est de l'Ukraine, la Russie viole ses engagements et porte atteinte à la souveraineté de l'Ukraine. Je condamne cette décision. J’ai demandé une réunion d'urgence du Conseil de sécurité des Nations unies et des sanctions européennes.
— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) February 21, 2022
ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון שוחח גם כן עם זלנסקי והזהיר כי "פלישה רוסית אפשרית תוך שעות או ימים". לדבריו, "בריטניה תבדוק אפשרות של שליחת תמיכה הגנתית נוספת לאוקראינה, בנוסף להכרזה על סנקציות על רוסיה. הצעדים ייכנסו לתוקף מחר".

גם מחוץ למדינות המערב נשמעו גינויים כלפי הצהרתו של פוטין. מזכיר הממשלה של יפן הודיע כי "הפעולות של רוסיה מפרות את ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של אוקראינה, וכן מפרות את החוק הבינלאומי – והן אינן מקובלות כלל. יפן תנקוט בפעולות הנדרשות בהתאם למצב בפועל, כולל הטלת סנקציות במידת הצורך".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ראש ממשלת אוסטרליה סקוט מוריסון הצטרף גם כן לדרישה להטיל סנקציות על רוסיה, כשלדבריו "ההצעה של פוטין לשלוח חיילים רוסים לאזורי ההפרדה כדי לשמור על השלום – היא רק שטויות". גם בטורקיה תקפו את ההחלטה הרוסית, שלדבריהם "מהווה הפרה ברורה של ריבונותה הטריטוריאלית של אוקראינה"

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים