השבוע צפוי להתחיל הסבב התשיעי בשיחות העקיפות בין איראן לארה"ב לחזרה להסכם הגרעין, האמריקאים מדגישים כי המו"מ יגיעו לסיומן בקרוב, כאשר איראן מתקרבת לנקודת האל חזור בתוכנית הגרעין.

"זה לא יכול להמשיך הרבה זמן בגלל ההתקדמות הגרעינית של איראן", אמר בכיר במחלקת המדינה האמריקאית לעיתונאים. "לא מדובר בתחזית או איום. לא מדובר בדדליין מלאכותי. מדובר בדרישה, בעקבות ההתקדמות האיראנית, ההתקדמות הגרעינית שלה. יש לנו רק מספר שבועות להגיע להסכם. לאחר נקודת זמן זו לצערנו לא תהיה אפשרות לחזור להסכם הגרעין וליתרונות של פירוז שהיו אפשריות תחת הסכם זה".

מבקרים רבים טענו שהיה על ארה"ב לפרוש מהשיחות כבר לפני זמן רב, כאשר האיראנים מעשירים אורניום לרמה של 60% ואורניום לנשק גרעיני לרמה של 90%, ומשתמשים בצנטריפוגות יותר מתקדמות. בנוסף לכך, האיראנים אף מונעים גישה מפקחי האו"ם למתקנים, בניגוד להסכמים עליה חתמה.

הגורם בממשל האמריקאי טען כי איראן נמצאת "מספר שבועות מבניית נשק גרעיני". לפני מספר שבועות יצא מזכיר המדינה בלינקן בהצהרה דומה.

"תעשו את המתמטיקה, הם רק במרחק מספר שבועות", אמרו במחלקת המדינה.