שראל מתקדמת בצעדי ענק לקראת גל הדבקות המוני בקורונה, ויחד עם הגידול המהיר בקצב המאומתים, מתחזקת גם האפשרות כי יושתו הגבלות נוספות ומחמירות נגד אלה שבחרו לא להתחסן. בצרפת הגדיל לעשות הנשיא עמנואל מקרון כשהודה בריאיון כי האסטרטגיה שלו היא "למרר את חייהם של הלא־מחוסנים".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
בצל ההצהרה הזו, סקר מיוחד שפורסם הבוקר (ראשון) ב-103fm מגלה כי רוב הישראלים תומכים במדיניות החריפה של נשיא צרפת, ולפיה אלה שלא התחסנו יוגבלו הגבלות חריפות בגישה לפעילויות ולחיי חברה. על פי הסקר, שאותו ביצע מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס, קרוב ל־61 אחוזים מבין בעלי הדעה תומכים במדיניות שהציג מקרון וכפועל יוצא בהטלת מגבלות על הלא מחוסנים כאן בישראל. רק 39 אחוזים מתנגדים למהלך שכזה.
לדברי עורך הסקר, התמיכה בהטלת המגבלות גוברת ככל שעולה גיל המשיבים, השכלתם ורמת ההכנסה המשפחתית שלהם. כך, למשל, 70 אחוזים מהמשיבים בגילי 60 פלוס תומכים במגבלות – לעומת 42 אחוזים מהצעירים עד גיל 29, 50 אחוזים בגילי 44-30 ו־62 אחוזים בטווח הגילאים 59-45.כשני שלישים מבעלי השכלה אקדמאית תומכים במגבלות, לעומת 58 אחוזים עם השכלה על־תיכונית ו־41 אחוזים עם השכלה תיכונית. 68 אחוזים ממי שהכנסתם המשפחתית היא מעל הממוצע תומכים במגבלות – לעומת 46 אחוזים מבעלי הכנסה נמוכה מהממוצע ו־52 אחוזים מבעלי הכנסה משפחתית ממוצעת.
מנכ"ל משרד הבריאות, הפרופ' נחמן אש, הגיב לתוצאות הסקר ואמר כי הוא "לא בטוח שזה עוזר, אני חושב שזה מייצר התנגדות ולא באמת יביא אנשים להתחסן". כשנשאל על האפשרות של הגבלת התקהלויות, המנכ"ל אמר כי הוא "לא חושב שכרגע יש צורך בהגבלות כאלה. באמצעות מגבלות קלות לא נצליח להשפיע על רמת התחלואה היום, גם צעדים קשים לא נדרשים כי אנחנו עדיין לא יודעים מה תהיה התחלואה הקשה".

מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
זקנה
השב גמול על גאים
18:01 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מלכה
בנט מגיע לקבל ציון 00000
13:49 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אנטיגלובליסט
בטח שונאי ישראל למינהם
22:54 10.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ד
מעניין מי אלו בעלי הדעה?!?!....
12:25 10.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אם תחפש בעיות תמיד תמצא.
אם התחסנת וזה יעזור, מה איכפת לך שמישהו החליט לא להתחסן, אם זה לא עוזר אז למה להתחסן??????
04:57 10.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ממתי השמאל סופר רוב?
ברוב המדיניות של השמאל והממשלה הזו רוב הציבור לפי הסקרים נגד. כך נגד בנט הנוכל. כך היו נגד ליאור עזריה. כך רוב הציבור סבור שבנט הנוכל כושל במלחמה בקורונה. האם...
ברוב המדיניות של השמאל והממשלה הזו רוב הציבור לפי הסקרים נגד. כך נגד בנט הנוכל. כך היו נגד ליאור עזריה. כך רוב הציבור סבור שבנט הנוכל כושל במלחמה בקורונה. האם התקשורת מדגישה את זה? יש לזה משמעות כלשהי? שלא לדבר שאי אפשר להאמין לסקרים הרבה פעמים. רוב הציבור מתנגד גם לחוק החשמל והויתורים לרעמ. ורוב הציבור סבור שמדיניות הממשלה כעת מבולבלת ביחס לקורונה. אז אי אפשר לעשות בה שימוש כשזה משתלם. ולא לספור כשזה פוגע בך. ולמרות שאני בעד חיסונים לוקח. אני לא חושב שהדרך להשפיע על החוששים הוא במלחמה בכפיה או במגבלות זה לא דמוקרטי עם כל הכאב. הדרך הוא בהטבות שזה ישתלם.
המשך 13:02 09.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני 2
בתגובה ל: ממתי השמאל סופר רוב?
/ מה הקשר לשמאל? מה הקשר לעזריה? עירבוב מין בשאינו מינו. זו לא כפייה/ גם לא התעללות. זו הצרת צעדים מוצדקת כלפי אנשים שבחרו לסכן את הכלל בכך שהם מתנגדים לחסונים.
16:31 09.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עידן
סקר שקר רוב הציבור מאבד את אמונו במערכת הבריאות והראיה שמספר המתחסנים הולך ודועך. סקר מומצא שהמטרה שלו להכשיר חוקי נירנברג משודרגים במדינת ישראל.
10:19 09.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר