את העוגה הזאת לימדה אותי חברתי הטובה רותי, ומאז נכנסה העוגה הנפלאה הזו לתפריט הקבוע שלי.

אלא שאחרי שהבנות שלי גדלו, ומיטל הפכה ל "קונדיטורית" של המשפחה, אני אופה אותה קצת פחות. אבל כשחשבתי איזה מתכון אשלח הבנתי עד כמה אני מתגעגעת ל"שטרודל של רותי".

המתכון של פאינה קירשנבאום: השטרודל של רותי

להכנת הבצק:

1 כוס קמח אסם, 2 כוסות קמח רגיל, 1 מחמאה.

לערבב ולהוסיף 2 כפות שמן, קליפת לימון מגורדת, 3 שקיות סוכר וניל, 3 כפות סוכר, 3 חלמונים ו-1 שמנת חמוצה.

(חברתי רותי ממליצה לשים במקרר ל-24 שעות. אני אף פעם לא הגעתי לזה אבל כמה שעות במקרר זה חשוב).

לפני שניגש למילוי, אני רוצה לציין שאחרי הקירור אני מחלקת את הבצק ל-4 חלקים שווים וכך מתקבלות 4 רולדות.

בשלב זה אני עושה שני סוגים של מילוי ויוצאות 2 רולדות מכל סוג.

הכנת המילוי:

לאגוזים: 200 גרם אגוזי מלך שאני טוחנת אותם במערבל, אבל לא דק.

שמים בסיר קטן חצי כוס סוכר מעט חלב (אפשר להחליף במים אם רוצים שיהיה פרווה) ממיסים על הגז, מוסיפים אגוזים וכמה קוביות מרגרינה, מבשלים עד שהבלילה מקבלת צבע זהוב ומקררים קצת, בדגש על קצת.

בשלב רידוד הבצק, רצוי למרוח קצת ריבה (לפי הטעם, אני מעדיפה משמש) ועל הריבה חצי מכמות האגוזים. כנ"ל עם החלק השני של הבצק.

לשתי רולדות נוספות אפשר לבשל פרג בדיוק כמו האגוזים רק להחליף ב- 200 גרם של פרג. (מניסיון אישי, לא פעם נכשלתי עם הפרג בגלל הטעם המר ומאז אני קונה קופסה של מילוי פרג, מחלקת אותה לשתיים והנה כמה קל ופשוט!).

מניחים את הרולדות בתבנית אחת. אין צורך למרוח משהו מעל. אופים בתנור ב-180 מעלות עד שהעוגות מזהיבות, וטיפה יותר.

חשוב: לחתוך את הרולדות בעודן חמות ואחרי שהן מתקררות לפזר אבקת סוכר.

בתיאבון!

הכותבת היא סגנית שר הפנים ומזכ"ל 'ישראל ביתנו'.