העיתון האיראני "טהרן טיימס" מקדיש פעם נוספת את השער שלו לאיום ישיר על ישראל: בכותרת הראשית של העיתון נכתבה הבוקר (ראשון) "אזהרה מוחלטת", ובגוף הכתבה מצוטטים גורמים בכירים בעקבות תרגיל ירי טילים שדימה את השמדת הכור בדימונה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מתוך הסרטון המדמה את התקיפה

חמאס בהצהרה ראשונה

בנוסף, חמאס יצאו אמש לאחר ניסיון פיגוע הירי, בהצהרה ראשונה להסלמה יהודה ושומרון: "אנו מצדיעים להמוני עמנו הגיבורים שקמו להגן על אדמתנו ממערב לשכם – אנו קוראים לאנשינו בגדה המערבית, בירושלים ובכל מקום לתמוך בהם בקרב שהם מנהלים על אדמתנו."

(צילום: עבאד כתיב רחים\פלאש90)

"ההתנגדות מסוגלת להרתיע את המתנחלים ולעצור את תוקפנותם. פעולות הירי שביצעו היום גיבורינו הם מסר ראשוני, ועל האויב להיערך לקראת קרב מקיף עם כל עמנו", הוסיפו. גם מוחמד חמדאן, מזכיר תנועת הפת"ח בשכם הגיב לאירועים: "הפת"ח הכריז על העלת כוננות כללית על מנת להתעמת עם התקפות המתנחלים."

לאחר פיגוע הירי אמש: פלסטינים מיידים בקבוקי תבערה ואבנים לעבר כלי רכב צבאים ב'גנין

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

פלסטינים מיידים בקבוקי תבערה ואבנים לעבר כלי רכב צבאים בג'נין, ארכיון (באדיבות ידיעות מהשטח)

בעקבות ההסלמה ביהודה ושומרון צה״ל התחיל כי יתוגברו הכוחות באזור.