על רקע המשך שיחות הגרעין בווינה בין איראן למעצמות והאיומים מצד ישראל על תקיפה אפשרית, העיתון "טהרן טיימס" מפרסם מפה עם יעדי תקיפה אפשריים ברחבי ישראל.

לצד המפה, נמצא בכותרת האיום: "רק צעד אחד שגוי". עוד נכתב: "התעצמות האיומים הצבאיים על איראן מרמזת כנראה על כך שהמשטר הציוני שכח שאנחנו מסוגלים להכות אותם מכל מקום".

שער העיתון "טהרן טיימס"

גנץ: "איראן היא האיום הגדול ביותר לשלום העולם"

כזכור רק שר הביטחון בני גנץ חזר רק שלשום מביקור בארצות הברית, שם דן עם בכירי ממשל ביידן על האיום מצד איראן ועל הצורך להתקדם במשותף לפתרון צבאי, במידת הצורך.

בפגישה עם שר ההגנה של ארה"ב אמר גנץ: "הגעתי לכאן קודם כל כדי להודות לך על התמיכה בביטחון ישראל ולהעמיק את השיח ושיתוף הפעולה שלנו מול התוקפנות האיראנית, כולל המוכנות הצבאית המשותפת לעצור את התוקפנות האיראנית."

"איראן היא האיום הגדול ביותר לשלום העולם, ליציבות האזור וגם מבקשת לרכוש יכולות גרעיניות שיהפכו אותה לאיום קיומי למדינת ישראל. אזרחי איראן, אינם האויבים שלנו, הם מוחזקים כבני ערוב על ידי משטר דיקטטורי, דבר שהקהילה הבינלאומית חייבת להתנגד לו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

שר הביטחון גנץ בוושינגטון (צילום: לע"מ)

עוד הוסיף: "איראן לא רק מהווה איום אופרטיבי ביטחוני, אלא מעמידה איום קונקרטי על הערכים המשותפים לנו. היא שואפת להפוך להגמון, בכדי לפגוע בערכי החופש, כבוד האדם והשלום בין הקבוצות והמדינות במזרח התיכון ובעולם כולו. האיום הגרעיני הוא אמצעי, המטרה של איראן היא להפוך להגמון, לכפות את האידיאולוגיה הקיצונית באזור, ולאפשר לה להעמיד איום קיומי על ישראל."