הילה בידרמן, כוכבת מאסטר שף, המתמחה במטבח ים תיכוני בדגש על מטבח יווני, חושפת מתכון להכנת מנה יוונית לאירוח בבית, קל להכנה, טעים ומתאים לארוחה חלבית: מתכון להכנת פאנג'ה סלוניקי, סלקים שלמים על מצע של קרם יוגורט:
מרכיבים:
- סלקים יפים
- קופסא גדולה (750 מ"ל) של יוגורט 10%
- 4 גבעולים של בצל ירוק
- שן שום כתושה
- חופן פטרוזליה
- לימון
- מלח פלפל
- שמן זית

אופן הכנה:
- מרתיחים את הסלק במים עד שהופך לרך ונותנים לו להצטנן
- מקלפים את הסלק בעדינות , תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל
- ניתן לסלק לספוג את הטעמים במשך זמן של כשעה לפחות. את היוגורט נניח בקערה ונוסיף את הבצל הירוק, פטרוזיליה והשום קצוצים דק מאד
- נערבב את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. נתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.
- מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.
אופן ההגשה:
- בקערה עמוקה ורחבה מוזגים את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.
- את הסלק חורצים לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.
- מקשטים בשמן זית ועלי פטרוזיליה שלמים.
המתכון באדיבות: כוכבת משחקי השף, הקונדיטורית הידועה: הילה בידרמן, המככבת בקמפיין רשת זגה – פינות אוכל.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים