מרק שורשים טעים, בריא וחורפי במיוחד
החורף הגיע ואיתו התירוץ המושלם להכין מרקים חמים ומנחמים בערבים הקרירים | מחפשים מתכון למרק טעים ובריא? המתכון הבא בשבילכם: מרק שורשים ודגנים
(צילום: שאטרסטוק)
מרק שורשים הוא הפתרון המושלם למרק טעים ומנחם אך גם בריא ומזין.
מרכיבים (2 מנות):
פחמימה:
1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
1 גזר בינוני
1 בצל יבש לבן בינוני
2 גבעולי כרישה
150 גרם דלורית
1 שומר קטן
1 כוס אורז מלא עגול לאחר השריה של שעתיים
מעט גינג'ר טרי מגורר או גינג'ר יבש
כפית פלפל אנגלי
מלח איכותי או 1 כף סליקורניה
חלבון:
1 חופן קטן של אצת ווקאמה – להשרות במים 5 דקות ולקצוץ לפני שמכניסים למרק.
שומן:
1 כף שמן זית
1 כפית שמן שומשום (בעת ההגשה בלבד)
אופן ההכנה:
- חממו מעט את שמן זית.
- קצצו את כל המרכיבים והוסיפו אותם בסדר הבא – ירקות, אורז, אצות, תבלינים.
- ערבבו בעדינות והוסיפו חצי ליטר מים רותחים.
- בשלו עם מכסה סגור לפחות חצי שעה.
- לאחר הבישול תוכלו לטחון חלק מהמרק על מנת ליצור מרקם יותר סמיך.
- הגישו בצלחת עמוקה עם חופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים.
המתכון באדיבות: מורן שטרום נטורופתית מוסמכת
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו