מרק שורשים הוא הפתרון המושלם למרק טעים ומנחם אך גם בריא ומזין.

מרכיבים (2 מנות):

פחמימה:

1 שורש פטרוזיליה
1 שורש סלרי
1 גזר בינוני
1 בצל יבש לבן בינוני
2 גבעולי כרישה
150 גרם דלורית
1 שומר קטן
1 כוס אורז מלא עגול לאחר השריה של שעתיים
מעט גינג'ר טרי מגורר או גינג'ר יבש
כפית פלפל אנגלי
מלח איכותי או 1 כף סליקורניה

חלבון:

1 חופן קטן של אצת ווקאמה – להשרות במים 5 דקות ולקצוץ לפני שמכניסים למרק.

שומן:

1 כף שמן זית
1 כפית שמן שומשום (בעת ההגשה בלבד)

אופן ההכנה:

  1. חממו מעט את שמן זית.
  2. קצצו את כל המרכיבים והוסיפו אותם בסדר הבא – ירקות, אורז, אצות, תבלינים.
  3. ערבבו בעדינות והוסיפו חצי ליטר מים רותחים.
  4. בשלו עם מכסה סגור לפחות חצי שעה.
  5. לאחר הבישול תוכלו לטחון חלק מהמרק על מנת ליצור מרקם יותר סמיך.
  6. הגישו בצלחת עמוקה עם חופן נדיב של עלים ירוקים קצוצים.

המתכון באדיבות: מורן שטרום נטורופתית מוסמכת