חדשות

עמית סגל: לימין יש הזדמנות שלא תחזור

הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, מתייחס למינויים של ארבעה שופטים חדשים לבית המשפט העליון: "לימין יש הזדמנות שלא תחזור להשיג כמעט שוויון בעליון"

עמית סגל. צילום סרוגים
| עמית סגל. צילום סרוגים צילום: (צילום: סרוגים)

לקראת מינויים של ארבעה שופטים חדשים לבית המשפט העליון, הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, אומר כי מדובר באחת ההחלטות החשבונות ביותר בעשור האחרון.

לדברי סגל: "היום עשויה ליפול אחת ההכרעות החשובות בעשור האחרון: 4 שופטים חדשים לבית המשפט העליון".

"כפי שזה נראה כעת, אם תיפול היום הכרעה היא תיראה כך: חאלד כבוב – על משבצת השופט הערבי, רות רונן (ובסבירות נמוכה יותר רון סוקול) כמועמד האקטיביסטי של השופטים, יעקב שרביט / נתי שמחוני כמועמד עורכי הדין (הם רוצים את שרביט יותר, הימין רוצה את שמחוני), והמאבק הוא על השופט הנחשב שמרני: רוטמן ושקד רוצים את רם וינוגרד, סער מעדיף את גילה כנפי שטייניץ. יש ויכוח ביניהם לגבי מידת שמרנותה המשפטית".

שקד שופטים
שקד שופטים| צילום: איילת שקד על מינוי שופטים. ארכיון

סגל מדגיש כי "הדרמה היא בעיקר כיוון ש-4 הפורשים הם אקטיביסטים. לימין יש הזדמנות שלא תחזור להשיג כמעט שוויון בעליון".

מוקדם יותר דווח בסרוגים כי הוועדה לבחירת שופטים בראשותו של גדעון סער אמורה להתכנס היום, ולמנות ארבעה שופטים לבית המשפט העליון. מדובר באחת ההחלטות החשובות שנעשו בשנים האחרונות, אשר יכולה לשנות לראשונה את מאזן השופטים ולהביא לשוויון בין המחנה השמרני למחנה הליברלי בבית המשפט.

לפי שעה, חברי הוועדה לבחירת שופטים לא מצליחים להגיע להסכמות ומתבצרים כל אחד בעמדתו. שר המשפטים סער הצהיר כבר בתחילת השבוע כי אם לא יהיו הסכמות הוועדה לא תתכנס ולא יהיו מינויים.

כידוע, בכדי למנות שופטים, צריך להשיג רוב של שבעה מתוך תשעת חברי הוועדה שמורכבת מהנשיאה חיות ושני שופטים נוספים, סער ושקד כנציגי הממשלה, רוטמן ורייטן כנציגי הכנסת ושני נציגים של לשכת עורכי הדין.

חדשות סרוגים

גורמים בוועדה מספרים לסרוגים כי הנשיאה חיות מתעקשת למנות את רות רונן שנחשבת שופטת ליברלית כך ששקד ורוטמן מתקשים לתמוך במהלך כזה. כמו כן, סער מתעקש על השופטת כנפי שטייניץ אך שקד ורוטמן חושבים כי היא לא מספיק שמרנית.

תגובות

47
33
שא
23.11.21

בסוף גם השופטים הימנים מתגלים עד מהרה כשמאלנים. ואפילו יותר קיצוניים

1
בלה
23.11.21

נשמה נכון אתה מתכוון כמו בנט וחברותו שיצאו שקרני על בחסות כיפה על הראש ובנדנה

2
רחל
23.11.21

מספיק עם הימין ועם השמאל, עדיין לא נפל לך האסימון שהם אותו הדבר, ההבדל הוא רק בין הימין הקיצוני לבין השמאל הקיצוני

3
ליאת
24.11.21

כי הם הולכים לפי החוק, הצדק וההגיון הבנת את זה, ברוך ?

4
תחי מדינת ישראל
23.11.21

כיום שופטי בג'צ באים מהשמאל הקיצוני... הזדמנות נדירה להחזיר את הבג'צ למשימתו לשפוט צדק, ולא להשתלט בהינדוס תודעה על נבחרי העם. ובהתאם להשקפתם הפוסט ציונות. בג'צ אינו מחוקק ולא מונה לתקן בגסות את הכרעת העם.

32
הכרחי
23.11.21

מאבק על הרכב בית המשפט העליון יש להאבק מאבק חוקי בכל הכוח על הרכבו של בית המשפט העליון. בנפשנו הדבר.

31
אורח
23.11.21

שופט לא אמור לשפוט על פי דין ? מה יש דין שמאלי ודין ימני ?. מרגע שנחקק חוק נגמר שמאל וימין.

1
ארז לב
23.11.21

זאת בדיוק הבעיה עם השופטים האקטיביסטים , הם שמים את עצמם מעל החוק ולא מהססים לפסול חוקים של הכנסת רק בגלל שהחוקים האלה לא מתאימים להשקפת העולם הפרוגרסיבית-שמאלנית שלהם.