אביב עגיב, מבקר התרבות של סרוגים ואיש יחסי ציבור בפודקאסט חדש "סורגים קצוות", העוסק בסוגיות מתוך עולמות התקשורת והמדיה מזוויות קצת אחרת ובעיקר מעניינות.
האורח הפעם הוא אסף שמואלי – מומחה למשברים תקשורתיים, מייסד בלוג "המשבריסט" והפודקאסט "סערה ברשת", בנושא המרכזי של הפרק: במשברים תקשורתיים שנולדו בעקבות פליטות פה.
פליטות פה זו מן הסתם סיטואציה שקורית לכל אחד ואחת מאתנו, אך בעוד שלנו, האנשים הפשוטים, הסיטואציה לרוב תסתיים במבוכה והתנצלות, אם אתה/את אדם ציבורי, סלב, פוליטיקאי או בטח ובטח חברה מסחרית, אתה תמצא את עצמך תוך זמן קצר בתוך קלחת שתתעצם בחסות הרשתות החברתיות אשר יכו בך ללא רחמים.
במקרה הטוב אתה תחטוף בכל החזיתות. ובמקרה הגרוע יותר – אתה תמצא את עצמך משלם מחיר יקר מאוד.
דוגמא לכך ניתן למצוא אצל דני רופ והסערה שהתחוללה בתוכנית הבוקר לאחר שעמד לכאורה להוריד את מכניסו בפני המגישה (במסגרת אייטם שעסק בקעקועים הוא נשאל ע"י המגישה אם עשה קעקוע). גם השר אלעזר שטרן מכיר את הסיטואציה היטב: בחודש שעבר הוא אמר בעת ראיון לרדיו כי נהג לגרוס תלונות אנונימיות בעת שכיהן ראש אכ"א. – התזמון הגרוע והאקלים הטעון שבה זה נאמר, גרם לו למשבר עצום שנמשך ימים ארוכים והסתיים בהסרת מועמדתו מתפקיד יו"ר הסוכנות היהודית.
והוא בכלל לא לבד: איילת שקד חטפה באוגוסט האחרון כהוגן לאחר שאמרה כי עלינו להכיל את המתים. גם היא, לאחר שהבינה את גודל הסערה והזעם הציבורי –מיהרה להתנצל ולמזער נזקים
ליד איילת שקד, בגזרת הסלב ניתן למצוא את קורין גדעון. קורין גדעון, בהתקף של כעס רגעי פירסמה דקה לאחר לידתה בתה את סטורי החלון המפורסם וחטפה מכל כיון אפשרי כולל מהנהלת בית החולים איכילוב ששם ילדה.
ליהיא גרינר, יקירת המדור, חטפה ובענק לאחר שכינתה שוטר תנועה תימני קטן – ובהמשך כשאמרה דברי בלע על אסון מירון חטפה זעם ציבורי ככ קשה שבגללו נאלצה לסגור את חשבון האינסטגרם שלה עם מאות אלפי עוקביו
במהלך הפרק ניסינו להבין את הכרוניקה של פליטות פה והמשברים שבאים בעקבותיהם, איך הרשתות החברתיות הגבירו את העוצמה של המשברים ואיך דווקא יש מי שממנפים את פליטות הפה שלהם לתועלתם האישית (היי מירי רגב)
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
דודי הנה"ח
אביב המלך! עשינו אינטרוואלים יחד
14:04 18.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר