רגע אחרי האישור של משרד הבריאות, ולקראת הרחבת מבצע החיסונים הצפוי בשבוע הבא, ועדת הבריאות של הכנסת מקיימת כעת (שלישי) דיון בנושא מתן חיסוני קורונה לילדים בגילאי 5-11. לצד יו"ר הוועדה עידית סילמן וראש שירותי בריאות הציבור שרון אלרעי פרייס, בדיון משתתפים גם נציגי ההסתדרות הרפואית, קופות החולים, ארגוני הורים ועוד.

צפו בשידור חי:

ד"ר בועז לב, יו"ר צוות הטיפול במגיפות במשרד הבריאות, אמר כי "אין לנו סיבה ביולוגית טובה להניח על תופעות לוואי שונות לילדים מהחיסון בטווח הארוך. רוב האירועים קלים וחולפים ולא הייתה סבירות שזה ימנע את החלטת הצט"מ להמליץ על אישור החיסון. צפויות תופעות הנפוצות בהרבה חיסונים- בהן לדוגמא דימומים ושינויים במחזור החודשי בקרב נערות, זה מטריד אבל על פי כל הנתונים שנאספו עד כה אין פה שום השלכה על פוריות או דבר אחר".

צילום: דוברות הכנסת- נועם מושקוביץ

בהמשך הסביר: "החיסון הזה הוא חיסון ריאקטוגני, כזה שהגוף מגיב אליו. מייצר חום, כאב מקומי ואולי קצת חולשה". לדבריו, "הילדים הם שאינם מחוסנים היום ולכן למעלה מ-60% מהנפגעים היומיים כרגע הם בגילאים האלה. הורה שרוצה לחסן את הילד יוכל לעשות זאת ולהיפך. אנחנו מכבדים את הזכות של ההורים להחליט".

צילום: דוברות הכנסת- נועם מושקוביץ

ח"כ לשעבר משה פייגלין ביקש מד"ר לב להתייחס לפרסומים בחו"ל אודות אנשים שנפטרו מהחיסון. לדבריו "אני מכיר אישית שני מבוגרים שנפטרו". בתגובה לב אמר כי הוא אינו מכיר את הפרסומים הספציפיים שציין פייגלין, והוסיף כי גם אם קיימת תופעה כזו "היחס בין התחלואה והתמותה שנגמרת מהמחלה לעומת מה שנגרם מהחיסון הוא לרעת המחלה".