"אנחנו מיד ממריאים לגלאזגו שבסקוטלנד, לוועידת האקלים, שם אני צפוי לפגוש את ראש ממשלת בריטניה בוריס ג’ונסון, את נשיא צרפת מקרון, את ראש ממשלת הודו מודי, ועוד רבים וטובים", פתח בהתייחסות למעמדה הבינ"ל של ישראל. "חשוב לדעת שמעמדה הבינלאומי של ישראל הולך ומתחזק מיום ליום".

(צילום: חיים צח /לע"מ)

רה"מ התייחס גם למגמת תחלואת הגל הרביעי בישראל: "בזמן שאנחנו נפעל שם בסקוטלנד להעלאת קרנה ומעמדה של ישראל בעולם, כאן בארץ אנחנו צפויים לשבוע משוגע, שילך ויעשה פרוע יותר מיום ליום בהתקרב מועד ההצבעה על התקציב".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

צילום: עומר מירון/ לע״מ, סאונד: בן פרץ/ לע״מ

"צפו לשבוע הפייקים הגדול, אבל התקציב יעבור"

"אני רוצה להסביר לכם מה אנחנו רואים פה – מרגע שהתקציב יעבור השבוע, זה קונה יציבות רבת שנים לממשלה, והמשמעות לאופוזיציה היא התפוררות והתפרקות לרסיסים.הם מבינים את זה, והם נואשים", אמר בחריפות לגבי התקציב המקרב. "הם נואשים להפיל את התקציב ולהוביל לבחירות חמישיות, זו מטרתם. לכן, אנחנו צפויים לשבוע הפייקים הגדול.אין משהו שהם לא יעשו השבוע כדי להפיל את התקציב ולהוביל לבחירות החמישיות".

חברי האופוזיציה הנוכחית (צילום: דוברות הכנסת)

עוד הוסיף: "אני רוצה להרגיע את כולם – חבל על המאמץ. אנחנו נעביר את התקציב, התקציב יעבור. התקציב יעבור בגלל שמדינת ישראל זקוקה ליציבות. התקציב יעבור כי המדינה זקוקה לניהול טוב ורגוע. התקציב יעבור כי אף אחד לא רוצה לסחרור הבחירות האינסופיות".

"יותר נמוך מים המלח"

"אני מותיר מאחוריי את מדינת ישראל שהשתלטה על הקורונה, על זן הדלתא. המדינה בשליטה, המדינה בצמיחה כלכלית של 7.1% – זו הצמיחה הכלכלית הגדולה מזה שנים רבות.המדינה בכיוון טוב. לכן, אני מבקש מחברי הכנסת של הקואליציה: התנהלו באורך רוח. השבוע הזה ייגמר עם תקציב מאחורינו ובע"ה עם שגשוג גדול", חתם.

מהליכוד נמסר לדבריו של בנט: "הדבר היחיד שממשיך להתנפץ לרסיסים זה המעמד הציבורי של בנט שממשיך להתרסק. בנט לא עובר אפילו את אחוז החסימה. יותר נמוך מים המלח".