לקראת יום הפסטה הבינלאומי שיחול מחר (25 באוקטובר) קבלו מתכון פסטה אליו אוליו של השף בני פרי השף הראשי של זיתא
מצרכים:
6 שיני שום
6 כפות שמן זית פסטו בזיליקום, זיתא
חבילה פסטה מסוג שאוהבים
פלפל שחור גרוס
מלח גס
50 גרם פרמז'ן מגורד
1 גביע זיתי קלמטה ללא גלעין

אופן הכנה:
בעזרת סכין גדולה מועכים את השום וקוצצים מעט במחבת רחבה על אש קטנה. לאחר מכן מוזגים את השמן זית פסטו בזיליקום ומוסיפים את השום עד לריכוך. מכינים את הפסטה לפי הוראות יצרן לדרגת אל דנטה.
יש לקחת חצי כוס ממי הבישול של הפסטה ולהשאיר בצד. מסננים את הפסטה. מעבירים למחבת ומערבבים.
מוסיפים את המלח והפלפל שחור. מוזגים לצלחת הגשה, מוסיפים פרמז'ן מגורד (ניתן גם לגרד בעזרת קולפן) ומטפטפים מעל מעט שמן פסטו בזיליקום של זיתא
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים