יום הפסטה הבינלאומי נחגג מדי שנה ב-25 באוקטובר, כמסורת בינלאומית שהחלה בשנת 1995 ברומא, בו השתתפו כ-40 מומחים ויצרני פסטות מכל העולם, במטרה להעשיר את הידע בכל הנוגע לפסטה וסוגיה.

מותג הפסטה ברילה, יחגוג השנה בישראל  את "חודש הפסטה" ומשתף נתונים מפתיעים לגבי פסטה וכמובן, גם טיפים להכנה נכונה של פסטה.

כל מה שלא ידעתם על הפסטה:

  • האיטלקים והסינים רבים על זכות הראשונים של האטרייה, אך מתכונים עתיקים מראים כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו. עפ"י החוקרים בנושא הפסטה הוצגה לראשונה במאה ה- 13 על ידי מרקו פולו, לאחר שנחשף אליה לראשונה באחת מנסיעותיו לסין.
  • פירוש המילה פסטה באיטלקית הינו בצק.
  • צריכת הפסטה בעולם עומדת על 6 ק"ג בשנה בממוצע לאדם.
(צילום: שאטרסטוק)
  • פסטה באיטליה משמשת כמנה ראשונה ולעיתים אף אוכלים אותה כשתי מנות ביום. בישראל לעומת זאת הפסטה מוגשת כמנה עיקרית. הישראלי אוכל בממוצע בין מנה למנה וחצי פסטה בשבוע.
  • הפסטה המועדפת בקרב האמריקאים היא מקרוני והם מעדיפים  את רוטב ארבע גבינות.
  • באיטליה נהוג להתאים בין צורת הפסטה לרוטב: פסטה דקה ועדינה מתאימה לרוטב קל, כגון: רוטב עגבניות, שמן זית ובזיליקום לעומת פסטה עבה המתאימה לרוטב כבד וסמיך כמו: שמנת פטריות, רוטב רוזה עגבניות ושמנת, ואת הפסטות בעלות הקפלים כמו הפפיון ופוזלי מגישים בשילובי ירקות ובשר.
  • נהוג לחשוב שפסטה משמינה אך היא עשירה בפחמימות ודלה משומנים. 100 גרם פסטה מכילה כ-150 קלוריות בלבד!!!. הכמות וסוג הרוטב מוסיפים את הקלוריות העודפות.

 7 טיפים לבישול נכון של הפסטה:

  • פסטה מבשלים אך ורק בסיר גדול ועמוק.
  • הכמויות הנכונות לבישול פסטה: יחס של ליטר מים ל-100 גרם פסטה, כשהאידיאל הוא 6 ליטר מים על חבילת פסטה של 500 גרם.
  • אל תשטפו את הפסטה!
  • להוציא את הפסטה לפני שהיא מוכנה ולבשל אותה עם הרוטב. מומלץ להוריד את הפסטה מהאש דקה לפני שהיא מוכנה, להעביר אותה למסננת, לבישול קצר במחבת או בסיר שבהם נמצא הרוטב.
  • בניגוד לדעה הרווחת – לא להוסיף שמן בבישול הפסטה, פעולה זו תמנע מהרוטב להידבק לפסטה.
  • לשדרוג המנה: אחרי שסיימתם לסנן את הפסטה, פזרו עליה מעט גבינת פרמזן מגוררת.