עימות חריף נרשם היום (שני) במליאת הכנסת במהלך הטקס לזכרו של יצחק רבין ז"ל, לאחר ששר החוץ יאיר לפיד אמר בנאומו כי "צאצאיו האידיאלוגיים של יגאל עמיר יושבים היום בכנסת ישראל". בעקבות דבריו חברי רשימת הציונות הדתית צעקו לעברו של לפיד, ולבסוף הוצאו מהמליאה.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"צאצאיו האידיאולוגיים של יגאל עמיר יושבים היום בכנסת ישראל. מקבלים לגיטימציה, אורחים רצויים בכל האולפנים. אילולא חוללנו את הנס של ממשלת השינוי, הם היו עכשיו שרים בממשלה" אמר לפיד. "הבחירות האחרונות היו משאל עם על הדמוקרטיה. על השאלה אם אנחנו עדיין רוצים לחיות במשטר דמוקרטי עם שלטון חוק, או שאנחנו רוצים לעבור למשטר פופוליסטי, סמכותני, קיצוני ולאומני. על זה היו הבחירות. זוהי החלוקה. לא שמאל וימין – אלה שמאמינים בדמוקרטיה מול אלה שנמאס להם מהדמוקרטיה. אלה שרוצים לאחד את העם, מול אלה שרוצים לפרק אותו".
"בכל ארבע מערכות הבחירות של השנה שחלפה, בכל המהלך המסובך של הקמת הממשלה, המקהלה האנטי-דמוקרטית לא הפסיקה לצעוק את המילה "שמאל, שמאל, שמאל'. בגלל זה הם הפסידו" המשיך לפיד. "כי הם נתקעו בשפה של האתמול. כי זה ישן. הממשלה שהקמנו היא לא שמאל ולא ימין, היא ממשלה של רוב אזרחי ישראל, שהחליטו להציל את הדמוקרטיה הישראלית".

"ראש ממשלה מחליפים בקלפי, למרות כל קשיי השנה האחרונה, עדיף שלוש מערכות בחירות משלושה כדורי אקדח. ההסתה היום דומה מאוד להסתה אז. אותם אנשים, אומרים אותם דברים. מי שמדבר ככה, מי שפועל ככה, לא מאמין בדמוקרטיה. לא מאמין בחיים שיש בהם גבולות וחוקים" הוסיף. "העובדות הן שהיו בחירות ונצחנו. הבאנו לאולם הזה 61 אצבעות והקמנו ממשלה. אלה החוקים. ככה זה עובד. התברר שגם הדמוקרטים יודעים לעמוד על שלהם. יודעים להיאבק על העמדות שלהם – ולנצח".

"רצח רבין היה התנקשות בדמוקרטיה הישראלית. בשנים האחרונות היה פה נסיון להתנקש בה באמצעים אחרים. מנענו אותו ברגע האחרון" הוסיף לפיד. "מתוך מחוייבות, מתוך פטריוטיות, מתוך הבנה שמה שקרה אסור שיחזור. ואני רוצה להגיד לכוחות האנטי-דמוקרטים שמסתובבים בינינו. אנחנו פה להרבה זמן".
מה דעתך בנושא?
39 תגובות
7 דיונים
אוראל זר זהבי
הדייסה שבישלו הם בעצמם יאכלו - והמבין יבין!
20:26 18.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אביחי
שולט כדיקטטור כל יכול במפלגתו לפי התקנון שקבע, ומעז לדבר על דמוקרטיה. הצבוע היה מתבייש להיות בארבע אמותיו.
23:50 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר זהבי
! והמבין יבין!!!!!!
12:38 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
סממה
וטוב מאד שהם בכנסת.אתם השמאל מסוכנים
10:18 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תמי לוי
המסומם כנראה לקח מנת יתר ימח שמו וזכרו זרע עמלק
09:39 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר
בתגובה ל: תמי לוי
תמי לוי לא לדאוג הקב"ה ישלם לשמאל נים מלשון ישמאלים מהר אמן
17:12 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורית
שונא ישראל אחד מהגדולים בדור האחרון התפוח נופל לא רחוק מהאץ כבר בהונגריה אם לא היטלר משפחתו היו מתבוללים היטלר היציל אותם
09:10 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר
בתגובה ל: אורית
אורית איך אמר מרן וישרף הלפיד הקללה הזאת היא לנצח גם על הצאצאים שלא אמן
17:14 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ליזה
מתבישת שלפיד נואם בכנסת בושה וחרפה מסית מרגע שמתעורר עד שהולך לישון הנכד של רבין והבת של רבין עושים עול לרבין מבזים את זיכרו לפיד מוסיף אש למדורה שמחה...
מתבישת שלפיד נואם בכנסת בושה וחרפה מסית מרגע שמתעורר עד שהולך לישון הנכד של רבין והבת של רבין עושים עול לרבין מבזים את זיכרו לפיד מוסיף אש למדורה שמחה מאוד שבנימין נתניהו לא הגיע להזכרה שזה בעצם רק שינאה רוע ושסוי תתבישו לכם
המשך 08:56 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יעקב
גמד רשע יהיר ומלא שינאה אין בך שום דבר יהודי תבדוק מה אתה?
08:23 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מאיר
בתגובה ל: יעקב
יעקוב אמת כתבת בכלל לא יהודי לא קשור לעם ישראל בכלל
17:16 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אילנה בת ציון
לפיד מסוכן לישראל. יביא למלחמת אחים.
07:40 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לילך
אסון לעם היהודי ולמדינת ישראל
06:46 19.10.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר