חייבים להודות, כולנו אוהבים פסטה, בכל צורתה. הימים הסתוויים שבפתח מעלים את הרצון לשהות בבית, מכורבלים בשמיכה וליהנות מצלחת פסטה חמה וטעימה. לרגל יום הפסטה הבינלאומי, שחל מדי שנה ב-25 באוקטובר, הבאנו לכם מתכון לפסטה שמנת, אך עם שדרוג של ירקות ירוקים שיהפכו אותה למנה מנצחת.

מצרכים:

  • 400 גרם פסטה בצורת טליאטלה
  • 150 גרם ממרח פסטו ירוק
  • 3 כפות שמן זית
  • 300 גרם תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
  • 100 גרם שעועית ירוקה דקה
  • 100 גרם אפונה טרייה
  • 100 גרם בייבי ברוקולי
  • 100 מל' שמנת לבישול
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • פרמזן לקישוט
  • בזיליקום לקישוט
(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. נבשל את הפסטה במים רותחים מומלחים למשך 10 דקות.
  2. על אש קטנה נחמם שמן במחבת, נוסיף את קוביות תפוחי האדמה ונבשל 2-3 דקות עד להזהבה, נבדוק שתפוחי האדמה רכים בעזרת מזלג, נוציא אותם מהמחבת ונניח אותם בצד.
  3. לאחר סינון נניח את הפסטה במחבת בו בישלנו את תפוחי האדמה.
  4. בסיר נפרד מרתיחים מים ומוסיפים את השעועית, האפונה והברוקולי למשך 3-5 דקות ומסננים את המים.
  5. נוסיף למחבת עם הפסטה את ממרח הפסטו והשמנת, ניתן לפסטה להתבשל בתוך התערובת עד לציפוי אחיד.
  6. נוסיף את תפוחי האדמה והירקות הירוקים ונערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. נתבל לפי הטעם.
  8. נקשט במעט פרמזן ובזיליקום ובתיאבון.

המתכון באדיבות המותג Beko