חייבים להודות, כולנו אוהבים פסטה, בכל צורתה. הימים הסתוויים שבפתח מעלים את הרצון לשהות בבית, מכורבלים בשמיכה וליהנות מצלחת פסטה חמה וטעימה. לרגל יום הפסטה הבינלאומי, שחל מדי שנה ב-25 באוקטובר, הבאנו לכם מתכון לפסטה שמנת, אך עם שדרוג של ירקות ירוקים שיהפכו אותה למנה מנצחת.
מצרכים:
- 400 גרם פסטה בצורת טליאטלה
- 150 גרם ממרח פסטו ירוק
- 3 כפות שמן זית
- 300 גרם תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 100 גרם שעועית ירוקה דקה
- 100 גרם אפונה טרייה
- 100 גרם בייבי ברוקולי
- 100 מל' שמנת לבישול
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פרמזן לקישוט
- בזיליקום לקישוט

אופן ההכנה:
- נבשל את הפסטה במים רותחים מומלחים למשך 10 דקות.
- על אש קטנה נחמם שמן במחבת, נוסיף את קוביות תפוחי האדמה ונבשל 2-3 דקות עד להזהבה, נבדוק שתפוחי האדמה רכים בעזרת מזלג, נוציא אותם מהמחבת ונניח אותם בצד.
- לאחר סינון נניח את הפסטה במחבת בו בישלנו את תפוחי האדמה.
- בסיר נפרד מרתיחים מים ומוסיפים את השעועית, האפונה והברוקולי למשך 3-5 דקות ומסננים את המים.
- נוסיף למחבת עם הפסטה את ממרח הפסטו והשמנת, ניתן לפסטה להתבשל בתוך התערובת עד לציפוי אחיד.
- נוסיף את תפוחי האדמה והירקות הירוקים ונערבב הכל עד לקבלת תערובת אחידה.
- נתבל לפי הטעם.
- נקשט במעט פרמזן ובזיליקום ובתיאבון.
המתכון באדיבות המותג Beko

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים