מבזקים
סרוגים

בשיתוף ה-FBI: נעצרו 60 חשודים מתל אביב וגוש דן

במבצע חובק עולם של משטרת ישראל בשיתוף עם ה-FBI, נעצרו עשרות תושבי גוש דן בחשד למרמה והלבנת הון במטבעות דיגיטליים. באותו הזמן בוצעו מעצרים גם במדינות שונות בעולם

ל' תשרי התשפ"ב
בשיתוף ה-FBI: נעצרו 60 חשודים מתל אביב וגוש דן
בשיתוף ה-FBI: נעצרו 60 חשודים מתל אביב וגוש דן צילום: אילוסטרציה (צילום: אולביה פיטוסי/ פלאש 90)

משטרת ישראל עצרה הלילה בתל אביב עשרים ושישה תושבי גוש דן, בחשד לביצוע עבירות מרמה והלבנת הון. התושבים נעצרו במסגרת חקירה סמויה בשיתוף עם סוכנות הביון האמריקאית ה-FBI.

התושבים חשודים בעבירות של מרמה והלבנת הון במסווה של עסקאות פורקס במטבעות דיגיטאליים כלפי אזרחים בחו"ל בהיקף של עשרות מיליוני ש"ח.

לראשונה: מדינה אימצה את הביטקוין כמטבע רשמי
לראשונה: מדינה אימצה את הביטקוין כמטבע רשמיצילום: לראשונה: מדינה אימצה את הביטקוין כמטבע רשמי

יחידת ההונאה של משטרת ישראל במחוז ת"א ניהלה במהלך החודש האחרון חקירה סמויה בשיתוף עם ה-FBI, שראשיתה בדיווח שהתקבל מארה"ב, על חשד כי קבוצת ישראלים מבצעים הונאה בהיקף של עשרות מיליוני ש"ח, כלפי עשרות אזרחים בחו"ל, במסווה של עסקאות פיננסיות בתחום מטבעות "קריפטו".

בתוך כך, בלשי יחידת ההונאה המחוזית ויחידת מג"ב שחר 101 אתרו בתום חקירה סמויה שניהלו בחודש האחרון, את המשרד בת"א ממנו על פיי החשד בוצעו העסקאות כלפי תושבי ארה"ב, לצד זיהוי מערך ההונאה, המונה למעלה מ-20 ישראלים העובדים במקום.

במקביל למבצע המעצרים בארץ, בוצעו מעצרים באותה עת במדינות נוספות על פני הגלובוס, ע"י רשויות אכיפה נוספות בחו"ל.

בנוסף למעצר החשודים, ערכו שוטרי יחידת ההונאה חיפוש ותפיסת מחשבים ואמצעי אחסון דיגיטליים, שעפ"י החשד מהווים ראיות בתיק החקירה.

בכוונת יחידת ההונאה של מחוז ת"א להביא בהמשך היום את 2 החשודים המרכזיים – תושבי גוש דן בשנות ה-30 לחייהם, לדיון בבימ"ש השלום בת"א, בבקשה להאריך את מעצרם.

FBI מטבעות דיגיטליים משטרת ישראל