המגפה בבלימה? משרד הבריאות עדכן הערב (חמישי) כי 3,946 חולי קורונה אובחנו היום מחצות עד השעה 17:00, זאת לעומת 3,251 חולים שאובחנו אתמול. כתוצאה, אחוז התחלואה עומד על 6.16% מתוך כ-74 אלף הבדיקות שבוצעו היום.

גם מניין החולים הקשים חזר לעלות, ועומד כעת על 685 חולים שמצבם מוגדר קשה – מתוכם 162 מונשמים. מנגד, אחרי יומיים שבהם דווח על יותר מתים מהממוצע, היום נרשמו רק 8 מתים חדשים – כשבכך מניין הקרבנות הכולל עומד כעת על 7,303 נפטרים.

מוקדם יותר היום מנכ"ל משרד הבריאות נחמן אש התייחס לנתוני התחלואה, כשלדבריו הבלימה במאומתים נובעת מהחיסון השלישי. "אסור לנו להיות שאננים" הבהיר. "צפויים להיות הרבה בידודים במערכת החינוך, חשבנו שזה יכול לקרות וזה ימשיך לקראות כל עוד התחלואה תמשיך להיות גבוהה. עם זאת, השיקול לפתוח את מערכת החינוך היה נכון".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בנט בהרמת כוסית עם הסיעה

במענה לשאלת סרוגים, האם יש פרמטר מסויים שממנו יבוטלו הגבלות התו הירוק לילדים, אומר אש: "לא קבענו פרמטר כזה, נראה עם הזמן איך מתנהלת התחלואה ואז נראה אם נדרשים שינויים כאלה ואחרים, כולל לילדים. כרגע אנחנו ממשיכים עם התו הירוק בתקופת החגים ולאחר מכן. אני מעריך שהתחלואה תרד בקרוב".