מבזקים
סרוגים

יפה בן דוד: לא מוסרי להשתמש בילדים ככלי לחץ על ההורים

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, התייחסה לפתיחת שנת הלימודים ולסוגיית חיסון התלמידים בבתי הספר: "אני בעד חיסונים, אבל לא צריך לחכות לפתיחת שנת הלימודים"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י' אלול התשפ"א
יפה בן דוד: לא מוסרי להשתמש בילדים ככלי לחץ על ההורים
יפה בן דוד: לא מוסרי להשתמש בילדים ככלי לחץ על ההורים צילום: (צילום: מארק ישראל סאלם/ פלאש90)

מזכ"לית הסתדרות המורים, יפה בן דוד, התייחסה הבוקר (רביעי) לפתיחת שנת הלימודים ולסוגיית חיסון התלמידים בבתי הספר.

יפה בן דוד היא האישה הנכונה במקום הנכון | דעה
יפה בן דוד היא האישה הנכונה במקום הנכון | דעהצילום: יפה בן דוד היא האישה הנכונה במקום הנכון | דעה

בכנס מנהלי אגפי חינוך, אמרה בן דוד: "חשוב מאוד לפתוח את שנת הלימודים כסדרה, אך יחד עם זאת אנחנו חייבים משאבים כדי להבטיח שמערכת החינוך תמשיך לפעול גם אחרי ה-1.9 וללא סגרים".

בן דוד ציינה כי ניסיון העבר מלמד ש"הלמידה מרחוק מאוד קשה ומורכבת, גם לתלמידים וגם לצוותי החינוך. עמדת הסתדרות המורים היא שצריך לפתוח כיתות קטנות".

על סוגיית החיסונים אמרה בן דוד: "אנו חושבים שזה לא מוסרי להשתמש בילדים ככלי לחץ על ההורים. אני בעד חיסונים, אבל לא צריך לחכות לפתיחת שנת הלימודים".

בתוך כך, אחרי הוויכוח סביב חיסוני תלמידים בתוך בתי הספר, הבוקר חתם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' נחמן אש, על הצו שמאפשר לחסן בזמן שעות הלימודים.

לפי הצו החדש, מנהלי מוסדות חינוך יאפשרו לצוותים רפואיים מטעם משרד הבריאות, להיכנס למתחם בתי הספר בשעות הלימודים לצורך מתן חיסונים נגד קורונה.

עוקף שאשא ביטון: תלמידים יחוסנו בתוך בתי הספר
עוקף שאשא ביטון: תלמידים יחוסנו בתוך בתי הספרצילום: עוקף שאשא ביטון: תלמידים יחוסנו בתוך בתי הספר

שאשא ביטון: "ללכת ולהתחסן"

אתמול התייחסה שרת החינוך, ח"כ יפעת שאשא ביטון לפתיחת שנת הלימודים והחיסונים עד אז: "אנחנו עושים הכל כדי לתת לתלמידים יציבות, סביבת לימודית בטוחה ורצף לימודי. אני רואה בפתיחת שנת הלימודים באחד בספטמבר כמשימה הלאומית החיונית לתלמידי ישראל."

"לצערי יש עלייה במקרים של נוער בסיכון, עלייה חדה בחרדה ודיכאון של ילדים, וגם פער לימודי שעלינו לצמצם. חשוב שנפתח את שנת הלימודים בצורה נכונה ובטוחה עם מינימום פגיעה".

חיסונים יפה בן דויד יפעת שאשא ביטון