את ערכם הבריאותי של עדשים כולם כבר בכירים, בעדשים יש המון חלבון ומשמש תחליף נהדר לצמחונים וטבעונים. בנוסף, בעדשים יש המון ויטמינים ומינרלים כגון: ויטמין B1,חומצה פולית, אבץ, מגנזיום וברזל. תוסיפו לעדשים עוד קצת ירקות וקיבלתם סלט עדשים- מנה בריאה ומזינה. אז למה אתם מחכים?
מרכיבים לסלט עדשים:
150 גרם עדשי בלוגה יבשות
1 עגבניה גדולה (300 גרם בערך)
60 גרם לחם
50 גרם זיתים שחורים
40 גרם בצל ירוק
20 גרם צלפים
50 גרם עלי נענע
50 מ"ל שמן זית כתית מעולה
30 מ"ל חומץ שרי
מלח ופלפל לפי הטעם
40 גרם גבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)

אופן ההכנה:
הרתיחו את העדשים בסיר גדול עם מים. ברגע שהם אל דנטה, הורידו מן האש, שטפו במים קרים וצננו. חתכו את הלחם לקוביות וטגנו בשמן חם מאוד. אפשר לזלוף שמן ולאפות בתנור לקבלת קרוטונים שומניים פחות.
חתכו את הבצל הירוק והזיתים השחורים, את העגבנייה ואת עלי הנענע וערבבו יחד ערבבו בקערה גדולה עם חומץ השרי ושמן זית, הוסיפו גם את העדשים ומניחים בצד למשך 20 דקות לאיחוד הטעמים.
לפני הגשה פזרו קרוטונים, וגבינת פטה טבעונית (אופציונאלי)
בתאבון!
__________________________
המתכון באדיבות TEKA
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים