מיוחד לקראת שבת: מתכון לדג מרוקאי חריף שתוכלו להכין בתוך חצי שעה בלבד. אם אתם לא אוהבים חריף או כוסברה ופטרוזיליה, אל דאגה, ניתן להשמיט אותם מהמתכון והדגים עדין יצאו מושלמים

מצרכים:

  • 6-8 פילה דג: אמנון, דניס, טונה
  • 2 פלפלים בצבעים שונים, חתוכים לרצועות
  • ראש של שיני שום (קלופות)
  • 4-5 פרוסות של לימון
  • ¾ כוס פטרוזיליה (לא חובה)
  • ½ כוס כוסברה (לא חובה)
  • 1 פלפל חריף (אפשר יותר, תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
  • 2 גזרים חתוכים
  • 2 עגבניות, חתוכות לרצועות

לרוטב:

  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית כורכום
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • 3 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות (תהליך זה חשוב). בסיר רחב ונמוך, מטגנים עם מעט שמן זית את השום, גזר, רצועות הפלפלים והעגבניות. משאירים את הירקות על אש בינונית למשך 10 דקות עד שהירקות מתרככים. לאחר מכן, מוסיפים את המלח, פלפל שחור, כורכום והמים. את הפפריקה "פותחים" עם השמן ומוסיפים גם. טועמים ומתקנים לפי הטעם. מניחים לירקות והרוטב להתבשל ביחד מספר דקות.

לאח מכן, מסדרים מעל את הדגים, מכסים את הדגים ברוטב. מוסיפים מעל הדגים את הפטרוזיליה והכוסברה (לא חובה) ואת רצועות הלימון, מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה. מבשלים למשך 15 דקות.

מגישים חם עם חלה טרייה, בתאבון!