אז בא לכם לגוון אבל מחפשים מתכון קליל ופשוט להכנה? קבלו את המתכון המושלם להכנת לחמניות בשר פריכות ומפנקות שגם מבוגרים וגם ילדים אוהבים

מצרכים להכנת לחמניות בשר:

לבצק:

קילו קמח
5 כפות סוכר
כף מלח
1/2 כוס שמן
2 1/2 כוסות מים
2 כפות שמרים

מילוי בשר:

מעט שמן
500 גרם בשר בקר טחון
בצל גדול
3 שיני שום
פפריקה
כמון
בהרט
כורכום
מעט מלח ופלפל
1 כף רסק עגבניות

אופן ההכנה:

שמים בקערה גדולה את הקמח (רצוי לנפות) סוכר, מלח, שמן והמים. לשים במשך 10 דקות היטב עד לקבלת בצק אחיד. לאחר מכן, מניחים לבצק לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי.

(צילום: תמר מליק)

בזמן שהבצק תופח, קוצצים את הבצל והשום ומטגנים במחבת עם מעט שמן עד שהבצל זהוב. מוסיפים את הבשר ומטגנים מספר דקות עד שהבשר מוכן.

מוסיפים את התבלינים: כמון, בהרט, פפריקה, כורכום (בשלב זה, ניתן להוסיף את התבלינים שאתם אוהבים). לאחר התיבול, מוסיפים רסק עגבניות, מעט מים ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים בהתאם.

נותנים לבשר להתקרר כחצי שעה.

אופן הכנת הלחמניות:

לוקחים כדור בצק, משטחים אותו וממלאים בכף בשר, סוגרים לעיגול ומניחים בתבנית. מתפיחים כרבע שעה, מורחים ביצה ושומשום ומכניסים לתנור על חום של 180 מעלות למשך 20 דקות.

(צילום: תמר מליק)

בתאבון!

המתכון באדיבות: תמר מליק