נשיא ארה"ב ג'ו ביידן נפגש הלילה (שלישי) עם מלך ירדן עבדאללה השני בבית הלבן, כשהשניים דנו בסוגיות הקשורות למזרח התיכון. בתום הפגישה ביידן פרסם הצהרה שבה הביע תמיכה ב"מעמדה של ירדן כשומרת המקומות הקדושים המוסלמים בירושלים" על רקע המתיחות השבוע בהר הבית.

בפתח הפגישה ביידן הודה לעבדאללה, שאותו כינה "חבר טוב, נאמן והגון של ארה"ב". "ירדן תמיד הייתה שם בשבילנו, ואנחנו תמיד נהיה שם בשביל ירדן. אתם חיים בשכונה קשה" אמר ביידן. "אנחנו הולכים לחזק את שיתוף הפעולה ההדדי".

עבדאללה אמר בתגובה כי "בפני האזור עומדים אתגרים רבים כיום. אתם תמיד יכולים לסמוך עליי, על ארצי ועל עמיתינו הרבים באזור". עוד שיבח את ביידן על מאבקו במגפת הקורונה, על רקע תרומת חצי מיליון חיסוני קורונה מארה"ב לירדן כמחווה לקראת הביקור.

בתום הפגישה פרסם הבית הלבן הודעה שלפיה "שני המנהיגים דנו בהזדמנויות לחזק את השלום והיציבות במזרח התיכון. בהקשר זה, הנשיא הביע את תמיכתו הנחרצת בפתרון שתי המדינות לסכסוך הישראלי-פלסטיני וכבוד לתפקידה המיוחד של ירדן כשומרת המקומות הקדושים המוסלמיים בירושלים".

עוד נאמר כי "הנשיא הביע את תמיכת ארה"ב במגעים בין ירדן והממשלה החדשה בירושלים, כפי שהתבטאו בהסכמים ההדדיים מוקדם יותר החודש לשיפור אספקת המים הטריים לירדן והגברת הייצור הירדני לגדה המערבית".