משרד החוץ של ירדן גינה היום (ראשון) את עלייתם של אלפי יהודים להר הבית לרגל תשעה באב, כשלטענתם מדובר בפגיעה בסטטוס קוו.

בהודעה הרשמית טענו כי ישראל "מפרה את הסטטוס קוו ואת התחייבויותיה במסגד אל אקצא", בכך שהיא מאפשרת לכמות גבוהה של מתפללים להיכנס למתחם "תחת אבטחת המשטרה ותוך שהם תוקפים מתפללים מוסלמים". עוד קראו לישראל "לחדול ממעשי ההתגרות שלה, ולכבד את קדושת אל-אקצא ואת ריבונותו של הווקף הירדני על המקום".

מוקדם יותר היום עשרות מוסלמים הגיעו למתחם הר הבית, קראו קריאות לאומניות ויידו אבנים לעבר השוטרים במקום. המתפרעים הגיעו להר בעקבות קריאתם אמש של מנהיגי דת מוסלמים לעלות להר ולמנוע עליית יהודים למקום בתשעה באב. כוח מג"ב הצליחו לפזר את המפגינים בהצלחה.

למרות ההתפרעויות, מעל 1,600 יהודים עלו להר הבית עד השעה 11 בבוקר. המשטרה איפשרה ליהודים להתפלל בקצה האולם בהעלמת עין, למרות האיסור להתפלל בשטח הר הבית.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

עימותים בהר הבית. ארכיון (צילום: דוברות המשטרה)

תשעה באב אינו היום המתוח היחיד שיהיה על הר הבית השבוע. ביום שלישי הקרוב יחול חג הקרבן ומוסלמים רבים צפויים לעלות להר. בנסיון למנוע עימותים, ישראל החליטה להגביל את הביקורים של הפלסטינים במתחם ויאפשרו רק לגברים נשואים בני 50 ומעלה ולנשים נשואות מעל גיל 40 – להגיע למקום, בניסיון למנוע עימותים.