
שר הביטחון בני גנץ, מעוניין למנות את שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ ליו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית, כך פורסם באתר 'כלכליסט'. המינוי מותנה באישורו של שר האוצר איווט ליברמן.
עוד באותו נושא
השרה עומר ינקלביץ': "לא היה לי רומן עם בני גנץ"חדשות סרוגים

כזכור, פרץ שימש שר הכלכלה בממשלת נתניהו-גנץ ופרש מהחיים הפוליטיים. לקראת הבחירות לנשיאות המדינה הכריז פרץ על מועמדותו לתפקיד. מספר שבועות לפני הבחירות הוא הודיע כי הוא פורש מהמירוץ.

גנץ גלצ/ גלי צה"ל| צילום: בני גנץ במליאת הכנסת. ארכיון (מתוך ערוץ הכנסת)
ב'כלכליסט' מציינים כי תפקיד יו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית הוא אחד התפקידים הנחשקים במשק הישראלי. מדובר בחברה ביטחונית המעסיקה כ-15 אלף עובדים ומנהלת מחזור של יותר מ-4 מיליארד דולר וצבר הזמנות של כ-13 מיליארד דולר.
עוד פורם כי שכרו של היו"ר – תפקיד אליו מייעד גנץ את פרץ – יכול להגיע למיליון שקלים.
לעמיר פרץ יש עוד דרך ארוכה כדי להגיע לתפקיד הזה , כשר בטחון כושל , צריך למנות אנשים מקרב אלה שיצאו לגמלאות (אנשי חיל האויר) כמו איתן אליהו. ולא פרץ שאינו יודע מימינו ומשמאלו