חדשות

מינוי מפתיע: התפקיד החדש של עמיר פרץ

שר הבטחון בני גנץ, מעונין למנות את השר לשעבר עמיר פרץ ליו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית. מדובר בתפקיד עם שכר של כמליון שקל בשנה. המינוי מותנה באישורו של ליברמן

מינוי מפתיע: התפקיד החדש של עמיר פרץ
צילום: (צילום: שריה דיאמנט/ פלאש90)

שר הביטחון בני גנץ, מעוניין למנות את שר הביטחון לשעבר עמיר פרץ ליו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית, כך פורסם באתר 'כלכליסט'. המינוי מותנה באישורו של שר האוצר איווט ליברמן.

כזכור, פרץ שימש שר הכלכלה בממשלת נתניהו-גנץ ופרש מהחיים הפוליטיים. לקראת הבחירות לנשיאות המדינה הכריז פרץ על מועמדותו לתפקיד. מספר שבועות לפני הבחירות הוא הודיע כי הוא פורש מהמירוץ.

גנץ גלצ/ גלי צה"ל
גנץ גלצ/ גלי צה"ל| צילום: בני גנץ במליאת הכנסת. ארכיון (מתוך ערוץ הכנסת)

ב'כלכליסט' מציינים כי תפקיד יו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית הוא אחד התפקידים הנחשקים במשק הישראלי. מדובר בחברה ביטחונית המעסיקה כ-15 אלף עובדים ומנהלת מחזור של יותר מ-4 מיליארד דולר וצבר הזמנות של כ-13 מיליארד דולר.

עוד פורם כי שכרו של היו"ר – תפקיד אליו מייעד גנץ את פרץ – יכול להגיע למיליון שקלים.

תגובות

96
48
אחת
18.07.21

לעמיר פרץ יש עוד דרך ארוכה כדי להגיע לתפקיד הזה , כשר בטחון כושל , צריך למנות אנשים מקרב אלה שיצאו לגמלאות (אנשי חיל האויר) כמו איתן אליהו. ולא פרץ שאינו יודע מימינו ומשמאלו

1
מיזנטרופ
18.07.21

אחת אחת בעקרון אני מסכים שעמיר פרץ לא הסוס הכי מתאים לרתום לעגלה עליה מונחת התעשייה האווירית. אבל, סגנון כתיבתך רווי שנאה שאתה כפי הנראה לא מודע לה מתחת לבד שעל ראשך, שנאה מושרשת; לפיכך, אני אצביע בגללך ובגלל שכמותך -בעד מינויו של עמיר פרץ.

2
גנץ תתעשת הוא מסובב אותך על האצבע
16.09.21

נכון

47
מני
18.07.21

היידה שחיתות. שני גנבים מנהלים את כסף הביטחון מה ישאר לעם ישראל. ועל הברז יושב הארכי גנב שעד היום לא נתן הסבר על המיליונים של קירשנבאום. ככה נראת שחיתות שמאלנית במיטבה.

46
עוד כסף
12.07.21

שלא ישכח את המשקפת. חזיר מטונף מיליונר והגנץ הנבל ..........

1
אמד בן כליפה
12.07.21

איך היה רמטכ"ל האידיוט הזה גנץ צריך לפתוח את קופת השרצים של הטינופת גנץ