מבזקים
סרוגים

הרב לאו לרבני ארה"ב: כן לייעול – לא לחיסול הרבנות הראשית

בפגישה עם רבנים מארה"ב אמר הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו: "יש חשיבות רבה מאד לשמירה על מערך הכשרות ומערך הגיור אשר מוכרים כיום בכל העולם וכל רבני הקהילות סומכים את ידם על מערכות אלו"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ה תמוז התשפ"א
הרב לאו לרבני ארה"ב: כן לייעול – לא לחיסול הרבנות הראשית
הרב לאו לרבני ארה"ב: כן לייעול – לא לחיסול הרבנות הראשית צילום: צילום: דוברות הרבנות הראשית

הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו קיים הבוקר (ב') ישיבה מיוחדת לבקשת קבוצת רבנים מארצות הברית אשר הגיעו לביקור בארץ וביקשו לשמוע את עמדתו הרב הראשי בסוגיות שעומדות על הפרק בארץ ובעולם.

הרב לאו אמר בישיבה כי "יש חשיבות רבה מאד לשמירה על מערך הכשרות ומערך הגיור אשר מוכרים כיום בכל העולם וכל רבני הקהילות סומכים את ידם על מערכות אלו בשל המקצועיות והדרך אותה הם מובילים כאשר מחד נצמדים להוראות השולחן ערוך ויחד עם זאת עושים הכל בכדי להגיש את שירותים אלו בצורה שתתאים לכל אחד ואחד."

הרב לאו סיים מסלול עם לוחמי חטיבת הקומנדו
הרב לאו סיים מסלול עם לוחמי חטיבת הקומנדוצילום: הרב לאו סיים מסלול עם לוחמי חטיבת הקומנדו

לא לחיסול הרבנות הראשית

הרב הראשי התייחס למהלכים מסוימים שנרקמים בימים אלו ואמר "אנחנו חייבים לזכור, כולנו אנשים אחים והאחריות לשמירה על הצביון היהודי של מדינת ישראל מוטלת על כולנו לכן חייבים לומר בקול ברור בכל מקום, לא לחיסול הרבנות הראשית, לא להריסת המרקם הדק והסטטוס קוו השביר שגם ככה בקושי מתקיים.

כמובן שככל שניתן לייעל ולשפר אנחנו בעד וזה הקידוש השם הכי גדול שאפשר לעשות אבל חייבים להדגיש שלא לשפוך את התינוק עם המים ולדאוג להמשך קיומה של הרבנות הראשית כפי שהיא היום' אני מקווה כי נקבל את הכלים הנצרכים לייעול ושיפור המערכת ונוכל להמשיך לקדש שם שמים בעולם".

גיור הרב דוד לאו הרבנות הראשית לישראל כשרות