ספגטי ברוטב בולונז זו ארוחה נהדרת לילדים ולמבוגרים. מנה מכילה את כל אבות המזון: פחמימות מהספגטי, חלבונים מהבשר, וויטמינים מהירקות שמחביאים ברוטב. תאמינו לי, הילדים בכלל לא ישימו לב שהם אוכלים גזר וסלרי.
מתכון לספגטי ברוטב בולונז
מצרכים
בצל גדול קצוץ
2 גזרים מגוררים דק/ קצוצים דק
2 גבעולי סלרי קצוץ
3 שיני שום כתושות
חצי ק"ג בשר טחון
3 עגבניות קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
מים רותחים
חצי כף סוכר
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וצ'ילי גרוס לפי הטעם
(שדרוגים: עלי בזיליקום/ טימין)
אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים גזר, סלרי ושום ונותנים להם להתרכך כמה דקות. זהירות שלא ישרפו.
3. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים ומפוררים אותו תוך כדי טיגון עד שהוא כולו מקבל צבע חום.
4. מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות ובערך כוס מים ומביאים לרתיחה. ניתן לבוסיף מים ורסק עגבניות לפי הצורך, עד להגעת מרקם של רוטב.
5. כשמבעבע – מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וצ'ילי גרוסץ ניתן להוסיף בזיליקום או טימין.
6. מבשלים כ40 דקות.
7. מבשלים ספגטי על פי הוראות היצרן, ומגישים.
בתאבון!
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
נועם
הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף
15:23 29.09.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר