באחד מחודשי החורף הירושלמים, ליה חברתי אירחה אותי לארוחת שישי ועלי הוטלה משימת הקינוח. ניסיתי לחשוב מה אפשר להכין בתנאי המטבח הסטודנטיאלי שלי, הפחות מאובזר אבל בכל זאת מרשים ומעניין. האתגר הזה גרם לי לראשונה להכין את בצק השמרים האולטימטיבי שסיפרתי לכם עליו של קרן אגם, ולהכין אותו בלי מיקסר אלא ללוש אותו ביד.
השלב הזה עבר בהצלחה, עכשיו שלב ההתפחה בערב של חודש פברואר קריר במיוחד, אחרי ריכוז של מפזרי החום בבית גם עבר בהצלחה, ומזה יצא שושנים יפים ומנחמים לשבת חורפית, מלאי בקרם שקדים ותותים שהעונה רק החלה באותו הזמן.
ועכשיו זאת ההזדמנות שלכם ללכת לשוק הקרוב לפני שעונת התותים נעלמת לנו לזמן הקרוב ולהכין שושני שמרים במילוי של קרם שקדים ותותים.

מצרכים למתכון:
לבצק:
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
2 ביצים גודל L
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים
1/2 כפית מלח
להברשה לפני אפייה:
ביצה טרופה
חצי כפית מים
קרם שקדים:
120 גרם שקדים טחונים לאבקה
120 גרם אבקת סוכר
1.5 כפות קורנפלור
120 גרם חמאה רכה
1 ביצה (לארג' או מדיום)
סלסלת תותים חתוכה לקוביות
לקישוט:
שקדים פרוסים
לזיגוג:
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
1/3 כוס (80 מ״ל) מי ברז
אופן ההכנה:
הבצק:
מנפים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט. מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר. תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה. מוסיפים את המלח. בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר. (אפשר גם לקצר תהליכים ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר)

בינתיים מכינים את הקרם שקדים:
טוחנים במעבד מזון או מערבבים בקערה את כל המרכיבים לקבלת קרם אחיד. רצוי להעביר למקרר לפני מילוי העוגה. על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן, הקפידו לרדד כמה שיותר דק, מורחים את המילוי ומעליו מפזרים את התותים. מגלגלים לרולדה. וחותכים לשושנים, מפזרים בתבנית עגולה, להשאיר מעט רווחים בשביל שהם יתפחו. מניחים את התבנית מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של כ- 20 דק'.
בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את העוגה. מפזרים מעל שקדים פרוסים, אופים כ30 דק' עד שהעוגה מקבלת צבע עמוק ושזוף.
לאחר מכן, מכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים. מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דקות נוספות, עד שמתקבל מרקם סמיך. מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ סוכר , ומפזרים אבקת סוכר.

הערות נוספות:
- כמות הבצק מספיקה לשתי עוגות.
- המילוי יספיק לעוגה אחת, כמובן שאפשר להכפיל כמויות שיספיקו לשתי עוגות.
- מי הסוכר צריכים להתקרר עד שמוזגים אותם על העוגה, אם העוגה והמי סוכר חמים הם יהפכו לשכבה לבנה מעל העוגה (ואנחנו לא רוצים את זה).
- המתכון יתאים לשתי תבניות עגולות בקוטר 24.
- שוקולד איכותי ניתן למצוא בחנויות אפייה מתמחות.
- מי שמכין לראשונה עוגת שמרים יכול לחפש בYOUTUBE סרטונים על איך לעצב עוגת שמרים
וזהו, תתכוננו לקצור את המחמאות, בתאבון!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים