מתכון טוב שאני מתבססת עליו הרבה הוא בצק שמרים של קרן אגם, בלוגרית הידועה בשם: "נשואה למאפייה". אי שם בין הסגרים הכנתי לראשונה את עוגת הרוגעלך המבולגת של קרן, שהייתה כל כך מנחמת באותה תקופה בין סגר לבידוד וחגים בלי משפחה, מאז ידעתי שמצאתי את המתכון המושלם לבצק שמרים.

בדקתי עם קרן אם אפשר להשתמש בבצק גם לכל עוגת שמרים, היא ענתה שכן ומהר מאוד במקום להקשיב לשיעורים באוניברסיטה, אני התחלתי לחלום על עוגות השמרים העתידיות שלי.

(צילום: ניצן מוסקט)

אחד המתכונים האחרונים שהכנתי, מתאים לטרנד של השנה האחרונה והוא כמובן הפיסטוק. לא רציתי להשאיר את הפיסטוק לבד אז הוספתי לו שוקולד חלב איכותי (אני בחרתי בקליבו), שמאזן את המליחות של הפיסטוק ומוסיף אפקט של הפתעה מתוקה.

מתכון לעוגת שמרים שוקולד פיסטוק

מצרכים למתכון:

לבצק
3.5 כוסות (500 גר') קמח לבן רגיל
כף שמרים יבשים
1/3 כוס (65 גר')  סוכר לבן
2 ביצים גודל L
120 גרם חמאה רכה
3/4 כוס ( 200 מ״ל) חלב מעט חמים
1/2 כפית מלח

להברשה לפני אפייה:
1 ביצה טרופה
חצי כפית מים

קרם פיסטוק:
120 גרם פיסטוקים טחונים (אפשר לקנות קלופים ולטחון במעבד מזון)
120 גרם אבקת סוכר
1.5 כפות קורנפלור
120 גרם חמאה רכה
מחית פיסטוק
שוקולד ציפ'ס (עדיף איכותי)

לקישוט:
מעט פיסטוקים טחונים

לזיגוג:
1/3 כוס (65 גר') סוכר לבן
1/3 כוס (80 מ״ל) מי ברז

אופן ההכנה:

הבצק:
לקערת המיקסר מנפים קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים מעט, מרכיבים את וו הלישה, ובמהירות איטית מוסיפים סוכר. תוך כדי לישה איטית מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם וחמאה. מוסיפים את המלח. בהדרגה מוסיפים את החלב ולשים כשמונה דקות עד לקבלת בצק חלק ונעים למגע. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת. מגלגלים אותו כך שיצופה שומן בכל צדדיו, מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומכניסים ללילה למקרר. (או שאפשר לקצר תהליכים ולהתפיח כשעה וחצי שעתיים בטמפרטורת החדר)

(צילום: ניצן מוסקט)

בינתיים מכינים את הקרם פיסטוק:
טוחנים במעבד מזון או מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ ממחית הפסיטוק עד לקבלת קרם אחיד, מערבבים פנימה כ3 כפיות של מחית הפיסטוק (ניתן להוסיף יותר או פחות) שמוסיף גם צבע ירוק לקרם. (רצוי להעביר למקרר לפני המילוי) על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק למלבן, הקפידו לרדד כמה שיותר דק, מורחים את המילוי ומעליו מפזרים את השוקולד. מגלגלים לרולדה. חותכים באמצע, ומלפפים לבורג. מניחים את התבנית מכוסה במגבת להתפחה חוזרת של כ- 20 דקות. בינתיים מחממים תנור לחום 180 מעלות. טורפים ביצה עם מעט מים ומברישים את העוגה. אופים כ 30 דק' עד שהעוגה מקבלת צבע עמוק ושזוף.

מכינים סירופ סוכר:
בסיר קטן מביאים לרתיחה סוכר ומים. מורידים מעט את אש ומשאירים לרתיחה עדינה כחמש שש דקות נוספות עד שמתקבל מרקם סמיך. מיד כשמוציאים את העוגה מהתנור מברישים אותה בסירופ סוכר מיד לאחר מכן מפזרים פיסטוקים קצוצים (שנדבקים לעוגה בגלל מי הסוכר)

(צילום: ניצן מוסקט)

הערות נוספות:

  • כמות הבצק מספיקה לשתי עוגות.
  • המילוי יספיק לעוגה אחת, כמובן שאפשר להכפיל כמויות שיספיקו לשתי עוגות.
  • מי הסוכר צריכים להתקרר עד שמוזגים אותם על העוגה, אם העוגה והמי סוכר חמים הם יהפכו לשכבה לבנה מעל העוגה (ואנחנו לא רוצים את זה).
  • המתכון יתאים לשתי תבניות אינגליש קייק.
  • שוקולד איכותי ניתן למצוא בחנויות אפייה מתמחות.
  • מי שמכין לראשונה עוגת שמרים יכול לחפש ברשת סרטונים על איך לעצב עוגת שמרים.