אחרי איומים רבים, לראשונה מהלך להגבלת כהונה של ראש ממשלה יקודם בכנסת. לאחר דיון סוער ורווי צעקות, החוק קיבל פטור מחובת הנחה ויעלה להצבעה כבר השבוע.
לפי הצעת החוק, ראש ממשלה לא יוכל לכהן יותר משתי קדנציות רצופות, וח"כ שהוגש נגדו כתב אישום לא יוכל לקבל את המנדט להרכיב ממשלה.
על הגבלת כהונה הצביעו – 17 בעד, 3 מתנגדים; על הטלת המנדט לח"כ ללא כתב אישום: 16 בעד, 3 נגד.
רע"ם הצביעה ביחד עם גוש לפיד, ימינה הצביעה נגד שתי ההצעות. על הטלת המנדט בגלל עמדתם העקבית, ועל הגבלת כהונה – בגלל מחלוקת מול יו"רית הוועדה קארין אלהרר: "לאור סירובה של יו"ר הוועדה המסדרת, ח"כ קארין אלהרר, לבקשתו של ח"כ מתן כהנא להעלות את חוק שלילת אזרחות ממחבלים ישראלים ואת העברת הצ"ח ההתיישבות הצעירה לדיון בוועדת הכספים – הצבענו נגד ההצעה להגבלת כהונת ראש ממשלה."

אם זאת, קיימת שאלה משפטית האם זה יכול לחול כבר כעת על נתניהו עצמו, מכיוון שזה לא יכול להיות דין רטרואקטיבי וממילא אם רוב חדש, הליכוד יוכל לשנות שוב את החוק. לפי חלק מהיועצים המשפטיים, מדובר רק בחוקים שיחולו בעתיד, ללא קשר לראש הממשלה הנוכחי.

מוקדם יותר אישרה הוועדה המסדרת את קידום החוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאסון במירון שהציע ח"כ מיקי לוי (יש עתיד).
ההצעה אושרה ברוב של 19 חברי כנסת (2 חברי הכנסת של ימינה תמכו) מול 13 ח"כים שהתנגדו כולל חברי הכנסת של ש"ס ויהדות התורה. כעת הצעת החוק תגיע לקריאה טרומית במליאה, ככל הנראה כבר ביום רביעי הקרוב.

תגובות
להמשיך עם עלילות הדם נגד לפיד- לא הייתי מתפלא אם לפיד היה מארגן צוללות חכמות לאויב מוסלמי בסוד מאחורי הגב של צהל ומערכת הבטחון כאשר בני דודים שלו שמינה לתפקידי מפתח חותכים קופונים של מיליוני דולרים על כל עסקה. בוגד.
ללפיד ללפיד יש ילד מחוץ לנישואין. מה אתו? מי שמע עליו? אשתו ליהי כת בה שנים בעיתונות של נוני מוזס. מדוע בדיוק? היא משעממת ולא יודעת לכתוב!!! מה עם השיחות של לפיד עם נוני מוזס , שיחות שנמחקו מהפלאפון שלו
דיקטטור עלוב לך כבר
אתה יכול להגיד את שם של נרצח לעשות עליו קדיש