בשורות טובות במאבק מול הקורונה: מחקר חדש של משרד הבריאות הבריטי שפורסם היום (ראשון) מצא כי חיסון הקורונה של חברות פייזר ואסטרהזניקה יעילים בפני הווריאנט ההודי של הנגיף. עם זאת, רמת היעילות היא נמוכה יותר בהשוואה ליעילות מול הגרסה ה"רגילה" של הנגיף וכן מול הווריאנט הבריטי.

לפי נתוני המחקר, התחסנות בשתי מנות של חיסון פייזר יעיל ב-88 אחוז במניעת מקרי הידבקות סימפטומטיים של הווריאנט ההודי – זאת אל מול 94.5 אחוז לנגיף המקורי ו-93 אחוז בפני הווריאנט הבריטי. בחיסון של אסטרהזניקה רמת היעילות בפני הנגיף ההודי עמד על 60 אחוז בלבד, לעומת 66 אחוז לווריאנט הבריטי ו-90 אחוז לגרסת הקורונה המקורית.

עוד נמצא כי בקרב מתחסנים במנה אחת בלבד, רמת היעילות של שתי החיסונים שנמצאה בפני הווריאנט ההודי עומדת על 33 אחוז בלבד – לעומת 50 אחוז למוטציה הבריטית.

המחקר התבצע במהלך חודש אפריל ותחילת מאי, כאשר נבדקו בסך הכל 12,675 בדיקות קורונה במהלך המחקר. בתוצאות נמצא כי רק 1,054 מהבדיקות החיוביות היו של המוטציה ההודית, שנחשבה בעבר כמידבקת יותר ועמידה יותר בפני החיסונים מאשר הנגיף המקורי.