מבזקים
סרוגים

למרות הסגרים: 400 אלף חולי קורונה חדשים בהודו

למרות הסגרים המקומיים שהוטלו במדינה, מעל 409 אלף חולי קורונה אובחנו ביממה האחרונה בהודו, לצד 4 אלף מתים נוספים. מדובר ביום הרביעי ברציפות עם מעל 400 אלף חולים במדינה

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ז אייר התשפ"א
למרות הסגרים: 400 אלף חולי קורונה חדשים בהודו
למרות הסגרים: 400 אלף חולי קורונה חדשים בהודו צילום: (צילום: שאטרסטוק)

התחלואה נמשכת: משרד הבריאות של הודו דיווח הבוקר (ראשון) כי 409,300 חולי קורונה חדשים אובחנו במדינה ביממה האחרונה, כשבכך מספר החולים הכולל עלה למעל 22.3 מיליון. מדובר ביום הרביעי ברציפות שבו נרשמים בהודו מעל 400 אלף חולים.

עוד דווח כי 4,092 חולי קורונה מתו מסיבוכי הנגיף ב-24 השעות האחרונות. בכך הגיע מניין המתים במגפה במדינה ל-242,398 בני אדם. בתי החולים בהודו עדיין קורסים תחת העומס, כשבכל המדינה ממשיכים לדווח על מחסור חמור באספקה של חמצן לחולים ומיטות ביחידות טיפול נמרץ.

בהודו מעריכים: מספר חולי הקורונה גבוה פי 10 משדווח
בהודו מעריכים: מספר חולי הקורונה גבוה פי 10 משדווחצילום: בהודו מעריכים: מספר חולי הקורונה גבוה פי 10 משדווח

לפי הערכות משרד הבריאות המקומי, בהודו יש כעת כ-3.8 מיליון חולי קורונה פעילים, מהם כ-9 אלף במצב קשה. עם זאת, מומחים במדינה מעריכים כי מספרי החולים והמתים בפועל גבוה בהרבה ממה שדווח – כשלפי חלק מההערכות, ייתכן שמספר הנדבקים האמיתי גבוה פי 5 עד 10 מנתוני הרשויות.

נתוני התחלואה הקשים מגיעים למרות שחלק מהמחוזות בהודו הטילו סגרים על תושביהן, במטרה לבלום את התפשטות המגפה. 5 מחוזות כבר הכריזו על סגר מלא – ביניהן דלהי, שבה ממוקמת עיר הבירה – וכן 5 נוספות מקיימות עוצר לילי או סגר בסופי שבוע. למרות זאת, ראש הממשלה נרנדרה מודי ממשיך להתנגד להטלת סגר ארצי מלא, בטענה כי המהלך יביא לפגיעה קשה בכלכלה המקומית.

הודו סגר קורונה