מבזקים
סרוגים

לראשונה מזה כמעט שנה: יממה ללא מתים מקורונה

לראשונה מאז יוני 2020, איש לא מת אתמול מנגיף הקורונה, כשרק 129 חולים חדשים אובחנו ביממה האחרונה. גם מניין החולים הפעילים ירד מתחת לרף ה-2,000, בעוד מספר המתחסנים במנה שנייה חצה את רף ה-5 מיליון

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י"א אייר התשפ"א
לראשונה מזה כמעט שנה: יממה ללא מתים מקורונה
לראשונה מזה כמעט שנה: יממה ללא מתים מקורונה צילום: (צילום: פלאש 90)

הישג במאבק נגד הקורונה: לראשונה מאז חודש יוני 2020, איש לא מת ביממה האחרונה מהנגיף – כך הודיע היום (שישי) משרד הבריאות. אמש אובחנו 129 חולי קורונה חדשים, המהווים 0.4 אחוז מתוך כ-35 אלף בדיקות שבוצעו.

כמו כן, מניין החולים הפעילים ירד מתחת לרף ה-2,000 לראשונה מזה חודשים רבים, כשכיום יש בישראל 1,897 חולי קורונה פעילים. 257 איש מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. מנגד, מניין החולים הקשים עלה ב-2 ועומד כעת על 160 חולים, מהם 102 מונשמים ו-97 במצב קריטי.

במקביל, מספר המתחסנים במנה שנייה חצה היום את רף ה-5 מיליון – כשעד כו בוצעו 10.4 מיליון חיסונים בישאל ל-5.4 מיליון מתחסנים, מתוכם 4.9 מיליון כבר זכאים לתעודת מתחסן. שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר כי "זהו הישג ענק למערכת הבריאות ולאזרחי ישראל. ביחד ממגרים את הקורונה".

משרד הבריאות ממליץ: הימנעו מיציאה לחו"ל
משרד הבריאות ממליץ: הימנעו מיציאה לחוצילום: משרד הבריאות ממליץ: הימנעו מיציאה לחו

למרות הנתונים האופטימיים, במשרד הבריאות חוששים כעת מהגעה של ווריאנטים חדשים לקורונה אשר יהיו עמידים יותר בפני החיסון. אמש משרד הבריאות פרסם אזהרת מסע בריאותית והמליץ לכל הישראלים להימנע מנסיעות לא הכרחיות לחו"ל, כולל מחוסנים ומחלימים.

המשרד גם ממקד את האזהרה בשבע מדינות בהן קיים מצב התחלואה גבוהה במיוחד ובהן יש נוכחות מדאיגה של וריאנטים, וממליץ לא להגיע אליהן: טורקיה, הודו, אוקראינה, אתיופיה, ברזיל, דרום אפריקה ומקסיקו. לפי ההודעה: "נוכח שיעורי התחלואה הגבוהים בעולם ונוכחות וריאנטים מדאיגים (VOC – Variant of Concern), משרד הבריאות ממליץ לכלל הציבור, כולל המחוסנים והמחלימים, שלא לצאת מגבולות ישראל בעת הנוכחית".

משרד הבריאות נגיף הקורונה קורונה