תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
כי מה יותר טוב מפיתה קרנצ'ית עם שמן זית מלאה בבשר מקציצת בשר שאפשר לזרוק על המנגל או המחבת ולהגיש עם מלא טחינה. כך תכינו בקלות את הלהיט שהפך לאחד המתכונים האהובים בישראל. לצפייה במתכון לחצו כאן
(צילום: שטארסטוק)
הפתרון המושלם לאוהבי דגים שרוצים לצאת לידי חובת מנגל ביום העצמאות. ניתן לבחור במקום סלמון גם דגים שלמים אחרים שאתם אוהבים.
מצרכים:
1.5 ק"ג פילה סלמון שלם
3-4 עלי רוזמרין/תימין
1 ראש שום, מקולף וכתוש
פלפל ומלח גס (לפי טעם)
כף שמן זית
2 לימונים, פרוסים דק
גרידת לימון
(צילום: שטארסטוק)
אופן ההכנה:
1. מניחים על משטח עבודה חתיכת נייר כסף גדולה ועליה מניחים את הדג כשהעור כלפי מטה.
2. מפזרים מעל את השום והרוזמרין ומתבלים במלח ופלפל מעורבבים עם שמן זית. לאחר מכן מניחים מעל את פרוסות הלימונים.
3. סוגרים היטב את נייר הכסף ומניחים על מנגל בוער. צולים מכל צד במשך 8 דקות ומוציאים מהאש ומפזרים מעל את גרידת הלימון ומגישים
איך אפשר לדבר על חגיגות יום העצמאות בלי פלאפל? סידרנו לכם מתכון מנצח לפלפל ביתי שיגרוף מחמאות. לצפייה במתכון לחצו כאן
(צילום: שטארסטוק)
אומנם מקורה של השווארמה מגיע בכלל מטורקיה, אך ממש כמו הפלאפל או הבורקס היא נקלטה בנוף הישראלי וכיום נחשבת למאכל ישראלי לכל דבר ועניין. אז כך תכינו אותה בקלות ולגמרי בעצמכם, בלי צורך בשום מוט מסתובב או פחמים.
(צילום: שטארסטוק)
מצרכים:
חצי קילו שווארמה הודו (אפשר גם עם חזה עוף / פרגיות )
2 בצלים גדולים קצוצים
2 שיני שום כתושות
שמן
תבלינים:
תבלין לשווארמה
כפית כמון
חצי כפית כורכום
קורט פלפל שחור
כף מלח
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל ואת השווארמה לרצועות
2. במחבת גדולה, מחממים שמן ומוסיפים את הבצל עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים את השווארמה עם התבלינים ומטגנים במשך רבע שעה עד להשחמה
לקראת חגיגות יום העצמאות, סידרנו לכם מתכון קל וטעים במיוחד לבורקס בשר חגיגי עם צנוברים שאפשר להכין בגרסה בריאה עם דפי אורז או עלי פילו. לצפייה במתכון לחצו כאן
(צילום: נמרוד סינדרס)
מה קורה כשמחברים שני להיטים במנה אחת? התוצאה פלאפל בורגר מטורף לחגיגות העצמאות. פתרון מעולה אם מזמינים חברים צמחוניים למנגל (אבל ממש לא רק).
(צילום: שטארסטוק)
מצרכים:
1 חבילת גרגירי חומוס
1 כוס פירורי לחם או לחם יבש וטחון
שמן קנולה
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת כוסברה
תבלינים:
כף מלח
כף כמון
חצי כף סודה לשתיה
לחמניות בורגר ותוספות אהובות
טחינה ועמבה
אופן ההכנה:
1. משרים חבילת גרגירי החומוס במים במשך לילה שלם עם מכסה. לאחר מכן מסננים את המים
2. מועכים את החומוס ולשפוך בתוכו את כוס פירורי הלחם עם התבלינים, הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצה וללוש עד לקבלת עיסה אחידה
3. לחמם סיר עם שמן עמוק וכאשר הוא חם ומבעבע ליצור לתוכו כדורים מתערובת החומוס והפטרוזיליה למשך 3 דקות מכל צד
4. להוציא את הכדורים לנייר סופג ולאחר מכן לסדר אותם בתוך פיתות עם סלט, טחינה ושאר התוספות האהובות
"משה בתיבה", המאפה המוכר עם הנקניקייה מקבל שדרוג מיוחד וטעים שתשמחו להכין ולהביא למנגל המשפחתי, לצד חרדל ורטבים אהובים. לצפייה במתכון לחצו כאן
צילום: שני-הלוי
יום עצמאות שמח!
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו