מבזקים
סרוגים

כשסמוטריץ' הבטיח: "לא אסתכן סביב אחוז החסימה"

על רקע הסקרים בסוף השבוע שמראים כי אף אחת מהמפלגות הסרוגות לא עוברת את אחוז החסימה, נזכרנו בהבטחה של סמוטריץ' כי לא יסתכן: "זה לא אחראי, ועל הכף, כאמור, מונח גורל המדינה"

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"ח שבט התשפ"א
כשסמוטריץ' הבטיח: "לא אסתכן סביב אחוז החסימה"
כשסמוטריץ' הבטיח: "לא אסתכן סביב אחוז החסימה" צילום: צילום: דוברות האיחוד הלאומי

בחירות 2021, בישורת האחרונה שלפני הגשת הרשימות, המצב במפלגות הסרוגות עדיין מסובך. בסקרי סוף השבוע האחרונים, עולה כי רשימת 'הציונות הדתית' בראשות בצלאל סמוטריץ' לא עוברת את אחוז החסימה וגם בסקרים קודמים בהם כן עברה, היא מגרדת את אחוז החסימה מלמעלה. גם שאר המפלגות הסרוגות כמו עוצמה יהודית והבית היהודי נמצאות הרחק מאחוז החסימה.

סקר: סער צולל; הבית היהודי וסמוטריץ' לא עוברים
סקר: סער צולל; הבית היהודי וסמוטריץ' לא עובריםצילום: סקר: סער צולל; הבית היהודי וסמוטריץ' לא עוברים

על רקע המצב בו נמצאות המפלגות הסרוגות, נזכרנו בדברים שהבטיח בצלאל סמוטריץ' בשנה שעברה, במצב דומה, ערב הגשת הרשימות בבחירות 2020. הסיטואציה הייתה שהרב רפי פרץ חתם על הסכם מפתיע עם איתמר בן גביר, מה שהכניס את האיחוד הלאומי לשבועיים של דממת תקשורת מוחלטת. בתום השבועיים הוציא סמוטריץ' מסר מוקלט בו דרש לקבל את אמון הציבור בפריימריז פתוחים, ואחרי שהעניין התמסמס, דרש לקיים סקר שיקבע מי ראוי לעמוד בראש המפלגה.

לא אצטרף לרשימה שתסתכן סביב אחוז החסימה
לא אצטרף לרשימה שתסתכן סביב אחוז החסימהצילום: לא אצטרף לרשימה שתסתכן סביב אחוז החסימה

לא אהיה חלק מרשימה שתסתכן סביב אחוז החסימה

בסרטון שהוציא אז מלשכתו אמר סמוטריץ': "לא ארצה להיות בכל מחיר חלק מרשימה שתסתכן סביב אחוז החסימה על רקע התעלמות מרצון הציבור. זה לא אחראי, ועל הכף, כאמור, מונח גורל המדינה."

על ההסכם המוצע למיזוג מלא עם הבית היהודי אמר סמוטריץ': "אני לא קונה הבטחות וחתימות על איחוד עתידי. סעיפים כאלה היו בכל הסכמי הריצות המשותפות בבחירות הקודמות ולא קוימו בפועל. אין שום סיבה להניח שמי שעצר את המיזוג הזה בשנים האחרונות לא יעשה את זה גם בהמשך. אין לי שום כוונה לשקר לכם ולחתום על הסכם שאיש אינו מאמין שיקוים. מה שיקרה עכשיו, בלחץ הציבור והבחירות – יקרה. מה שיידחה – יידחה לנצח."

בסופו של דבר, סמוטריץ' כמעט חתם על הסכם עם הבית היהודי ועוצמה יהודית, אך ברגע האחרון נסוג ממנו וחתם עם הימין החדש של בנט. בליל הגשת הרשימות, הפר הרב פרץ את ההסכם והצטרף לרשימה תוך שהוא חותם על הסכם מיזוג מפלגות עם האיחוד הלאומי – וכמו שהעריך סמוטריץ' – גם הסכם זה כמו הקודמים לו – לא קוים עד היום.

ואם נלך עוד קצת אחורה אז גם הציוץ הזה של סמוטריץ' מבחירות 19ב, קשור. רבני חב"ד אוסרים להצביע לרשימה שאינה עוברת בוודאות את אחוז החסימה:

רשימת הציונות הדתית: "אין שום דילמה בנושא מעבר אחוז החסימה"

מרשימת 'הציונות הדתית' נמסר בתגובה: "אין שום דילמה בנושא מעבר אחוז החסימה וכך מראים כל המחקרים וגם הסקרים האחרונים. לציונות הדתית בייס חזק ומוחשי עם היסטוריה של 100% מעבר אחוז חסימה.

בימים אלו הציונות הדתית עסוקה בבניית רשימה גדולה, טובה ומגוונת שתוצג בימים הקרובים ובע"ה נגיע לבחירות עם כח חזק ומשמעותי שיכריע לטובת הקמת ממשלת ימין לאחריהן."

אחוז החסימה בחירות 2021 בצלאל סמוטריץ' הבית היהודי הציונות הדתית