מחקר חדש שנערך בסין על סגולות השום מעלה כי אכילתו פעמיים בשבוע מפחיתה בכמחצית את הסיכוי לחלות בסרטן הריאות.
למחקר קדמו שורה ארוכה של מחקרים שהוכיחו כי צריכה קבועה של שום יכולה למנוע ההצטננות, להפחית לחץ דם גבוה, להרוג חיידקים ולעשות אותנו בריאים יותר.
העיתון הבריטי "טלגרף" פרסם את תוצאות המחקר, ולפיו מי שצורך שום פעמיים בשבוע מפחית את סיכויו לחלות בסרטן הריאות ב-44%. חשוב להדגיש כי מדובר על אכילת שום כשהוא חי, במצב החריף ביותר שלו, וללא התערבות של חומרים אחרים.
● מצטרפים לדף הפייסבוק של סרוגים ונשארים מעודכנים כל הזמן
הצמח מכיל אליצין, תרכובת אנטיביוטית שמגנה עליו מפני מזיקים.
במחקר נבדקה גם השפעתם של שיני שום על מעשנים, והתוצאות היו מפתיעות: מי שהוסיף את השום לתפריט השבועי שלו, הפחית בכ-30 אחוז את סיכויו לחלות בסרטן הקטלני.
לשום, מתברר, יש שפע של יתרונות בריאותיים. אבל מה עם הריח החריף שהוא גורם? כנראה שלכל דבר טוב, יש גם צד רע.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
דניאל
אהבתי ... מעודד
14:46 06.12.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
תתנפלו המחירים יעלו
10:15 08.08.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר