חדשות בריאות

נתונים מצוינים ליום הראשון למבצע החיסון לקורונה

מבצע 'לתת כתף' למתן חיסון לקורונה מתקדם בינתיים בקצב טוב. יותר מ-10,000 אנשי צוותי רפואה קיבלו את החיסון, ובקופות החולים נערכים להגברת הקצב

נתונים מצוינים ליום הראשון למבצע החיסון לקורונה
צילום: צילום דוד אביעוז, צילום רפואי, דוברות ברזילי

נתונים מצוינים למבצע החיסון לקורונה שנפתח אתמול. במשרד הבריאות מדווחים כי בהערכות ראשוניות כ-10 אלף אנשי צוות רפואי, קיבלו אתמול חיסון נגד הנגיף ביום הראשון של מבצע ׳לתת כתף׳.

במשרד הבריאות אומרים כי בימים הקרובים נראה עלייה בקצב ההתחסנות עם התחלת החיסונים בקופות החולים הבוקר עבור בני 60 ומעלה ואוכלוסיות בסיכון.

עד כה מדובר בהערכות, אך בימים הקרובים יתעדכן הנתון אודות מספר המתחסנים היומי באתר תמונת המצב הלאומית של משרד הבריאות.

משה ליאון חיסון לקורונה
משה ליאון חיסון לקורונה| צילום: ראש עיריית ירושלים משה ליאון מקבל חיסון לקורונה

המבצע מתקדם תוך כדי תנועה

שר הבריאות יולי (יואל) אדלשטיין: "קופות החולים עומדות במשימה! ההיערכות של הקופות הביאה ל 10,000 מחוסנים מקרב הצוותים הרפואיים, רק ביום הראשון. בינתיים יש כ 200,000 זימוני תורים נוספים. בימים הקרובים נגביר את הקצב. אני קורא לכל מי שמעל גיל 60 – לכו להתחסן, זאת הדרך היחידה להילחם בקורונה".

מנכ״ל משרד הבריאות, פרופ׳ חזי לוי: ״אני שמח לבשר שביום הראשון של מבצע ׳לתת כתף׳ ישנה היענות גדולה של הצוותים הרפואיים בכל הארץ והחל מאתמול בשעות הצהריים הורגש הלחץ ושל הציבור להגיע להתחסן. חשוב לי להדגיש – אנו נחסן את כולם ואין מה לדאוג המבצע מתקדם תוך כדי תנועה עם הגעת החיסון והתחלת המבצע יש אווירה שמתקרבים לסיום, אך אסור להיכנס לשאננות ולכן חשוב להמשיך ולהקפיד על ההנחיות״.

נחמן אש מתחסן
נחמן אש מתחסן| צילום: הפרוייקטור נחמן אש מתחסן. ארכיון (צילום: משרד הבריאות)

השר טרופר תורם הכליה הגיע להתחסן

בתוך כך הגיע הבוקר שר התרבות והספורט, חילי טרופר, לבית החולים ברזילי באשקלון כדי להתחסן. כזכור לפני כשנה, תרם השר טרופר כליה לאדם שהוא אינו מכיר. כעת, מתוך רצון לעודד אנשים בקבוצות סיכון להתחסן נגד נגיף הקורונה, הוא הגיע למרכז הרפואי ברזילי שבאשקלון וקיבל את המנה הראשונה של החיסון.

טרופר אמר: "בתקופות קשות, מה שיש לבני אדם זו תקווה. החיסונים הם תקווה גדולה ואני שמח שגם תורמי איברים ואנשים בקבוצות סיכון יוכלו להתחסן בביטחה. זו הזדמנות נוספת להודות לצוות המרכז הרפואי ברזילי ולצוותים הרפואיים בכלל על עבודתם המסורה בזמנים לא פשוטים ותחת לחץ גדול. אני קורא לכולם ללכת להתחסן".

מנהל המרכז הרפואי ברזילי, פרופ' יניב שרר, ליווה את השר טרופר בעת ביקורו, הסביר לו כיצד מתבצע תהליך החיסון וכיצד מתמודדים צוותי הרפואה בברזילי עם התחלואה במגיפה, ואמר: "אני מברך את השר חילי טרופר על שהחליט להגיע אל מרפאת חיסוני הקורונה ולהוות דוגמה אישית. המרכז הרפואי ברזילי הציל אלפי חולים בעשרת החודשים האחרונים, ובימים אלה אנחנו צועדים את צעדנו לקראת היפרדות מהקורונה. תודה לשר טרופר שהגיע לכאן כדי לחזק את ידיהם של צוות גיבורי הרפואה של המרכז הרפואי ברזילי".

תגובות