יהדות

תפילה לפני קבלת החיסון נגד קורונה | הנוסח המלא

בעקבות תחילת מבצע החיסונים 'לתת כתף', רבה של העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית, הרב שמואל אליהו, חיבר תפילה שיש לאומרה לפני קבלת החיסון נגד נגיף קורונה

בוא חמוד, נחסן אותך
בוא חמוד, נחסן אותך | צילום: (צילום: שאטרסטוק)

בעקבות תחילת מבצע החיסונים 'לתת כתף', עלתה דרישה בקרב רבים לחבר תפילה לפני קבלת החיסון נגד נגיף קורונה. רבה של העיר צפת וחבר מועצת הרבנות הראשית, הרב שמואל אליהו, פרסם לפני זמן קצר את נוסח התפילה שחיבר.

משה ליאון חיסון לקורונה
משה ליאון חיסון לקורונה| צילום: ראש עיריית ירושלים משה ליאון מקבל חיסון לקורונה

נוסח התפילה

מודִים אֲנַחְנוּ לָךְ ה' אֱלהֵינוּ וֵאלהֵי אֲבותֵינוּ אֱלהֵי כָל בָּשָׂר. בּוֹרֵא רְפוּאוֹת. שאַתָּה חונֵן לְאָדָם דַּעַת וּמְלַמֵּד לֶאֱנושׁ בִּינָה לִמְצֹא וּלְהַמְצִיא חִסּוּן לַמַּגֵּפָה. יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ שֶׁהַחִסּוּן הַזֶּה יִמְנַע אֶת הִתְפַּשְּׁטוּת הַמַּגֵּפָה וְיַצִּיל חַיִּים שֶׁל אַלְפֵי רְבָבוֹת בָּעוֹלָם כֻּלּוֹ.

אָנָּא ה' שְׁלַח רְפוּאָה שְׁלֵמָה לְכָל חולֵי עַמֶּךָ. הִצִּילָנוּ מִכָּל תּוֹפְעוֹת הַלְּוַאי, רְפָאֵנוּ ה' וְנֵרָפֵא הושִׁיעֵנוּ וְנִוָּשֵׁעָה כִּי תְהִלָּתֵנוּ אָתָּה. וְהַעֲלֶה אֲרוּכָה וּמַרְפֵּא לְכָל תַּחֲלוּאֵינוּ. וּלְכָל מַכְאובֵינוּ וּלְכָל מַכּותֵינוּ. כִּי אֵל רופֵא רַחְמָן וְנֶאֱמָן אָתָּה. יִהְיוּ לְרָצון אִמְרֵי פִי וְהֶגְיון לִבִּי לְפָנֶיךָ. ה' צוּרִי וְגאֲלִי.

תגובות

5
3
להיפך
20.12.20

זה הזמן להודות למדענים שהקדישו זמן ללימוד באונירברסיטה במקום בחשיבה, ועבדו על מציאת חיסון במקום להשחית זמן בתפילות.

1
יוס
20.12.20

הכל בזכות התפילות

2
רונן
02.01.22

תגיד אתה רציני הדם עותן להם שכל והשם הביא להם מוח חד כזה ללמוד את כל מה שלמדו בזכות תפילות של עם ישראל העם היהודי שמרבים בתפילות יום ולילה תמיד כל יום כל שעה אז המדענים מקבלים כוח בזכות התפילות ולימוד התורה שלנו אז אל תדבר שטויות בלי תפילות ולימוד תורה לא היה פה עולם בכלל אתה לא יודע כלום אל תדבר ועם אתה לא מאמין אל תגיד לאחרים שהם טועים כי אתה לא יודע מה נכון ומה לא רק השם יתברך שומר עלינו מלמעלה שום דבר אחר

2
מוני
21.12.20

ובשם השם נעשה ונצליח.

1
צורי צוריאל
12.08.21

מי שמאמין לא עושה חיסון לכל מחלה יש תרופה והיא עוזרת. אבל למגפה אין תרופה וגם לא תפילה לא עוזר. רק לא לעשות חיסון באמונה זה עוזר. אבל הדתיים לא חזקים