הרבנות הראשית לישראל מפרסמת את תעודות הכשרות החדשות, המכילות פרטים נוספים וחשובים לצרכני הכשרות.

מדובר בהנחייה של הרב הראשי לישראל הראשון לציון הרב יצחק יוסף, מלפני כשנה וחצי, לפיה תעודת הכשרות החדשה תכיל מעבר לסימון של כשר או כשר  למהדרין, גם פירוט נוסף על הרמת ההקפדה בנושאי בשר חלק ובישול ישראל לפי דעת ה'בית יוסף'.

כידוע, רוב קהילות עדות המזרח וצפון אפריקה הקפידו על 'בשר חלק' (ללא סרכה בריאות) ועל כך שבמקרה של טבח נכרי, יהודי יניח את הקדרה על גבי האש. אצל האשכנזים הקלו יותר והסתפקו גם בבשר שאינו 'חלק' ובהדלקת האש של היהודי.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

מושגים בכשרות (אולפן סרוגים)

כעת, תעודות הכשרות החדשות יכילו גם מידע על הבשר והבישול לפי דעת ה'בית יוסף' כדי למנוע בלבול והטעייה.

כך למשל יצויין במפורש על גבי המוצר:

ובתעודות הכשרות של בעל העסק, יצוין פירוט נוסף של הכשרות: