במקום מסע בשבילי הארץ, מסע וירטואלי: מעל 800 חברי הגרעין, השכבה הבוגרת של עזרא קיבלו את שמם החדש הלילה, לאחר אירוע דיגיטלי רב משתתפים שבמסגרתו נפגשו עם דמויות ודילמות סביב עוגני התנועה לדוג' רב התנועה, הרב אורי שרקי, ח"כ רם שפע ועוד, למדו על הערכים המובילים את תנועת עזרא ואף קיבלו משימה למילוי. לפנות בוקר כמיטב המסורת הוכרז שמם החדש- "צהר".
מסע וירטואלי זה נערך לאחר שהמסע המסורתי המתקיים באופן קבוע בל"ג בעומר נדחה בשל מגיפת הקורונה. תנועת עזרא פיתחה פלטפורמה חדשנית שאיפשרה לחניכים להרגיש שהם עוברים את המסע ביחד על אף המרחב הוירטואלי. הפעילות הייתה פעילות חוויתית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ההסבר לשם "צהר" שנבחר לשם הגרעין החדש הוא: "צֹהַר תַּעֲשֶׂה לַתֵּבָה וְאֶל אַמָּה תְּכַלֶנָּה מִלְמַעְלָה" (בראשית ו, טז)המילה צהר היא מאוד מיוחדת ומופיעה רק פעם אחת בתורה.
ההקשר של צהר למבול ובכלל לתקופת משבר שהעולם סוער בחוץ דורש העמקה. מצד אחד צהר זה חלון, זה היכולת שלנו להביט אל המציאות בעיניים פיקחות ולראות מה היא דורשת מאיתנו.
ומצד שני צהר לפי המפרשים זוהי אבן יקרה שהסגולה שלה זה להאיר בחשכה. גם אתם גרעין צהר תפקידכם להאיר את העולם בתקופה הזו, להאיר אותו בחסד, בהתנדבות, בעשייה וכמובן בחינוך! אתם נדרשים היום יותר מתמיד להיות אנשים שיודעים להביט אל המציאות ולחייך אליה ולהוביל אותה קדימה לא משנה כמה המציאות מורכבת.
אתם מסוגלים לכך! סומכים עליכם! חזקו חברים גרעין צהר!
מזכ"ל תנועת עזרא שאול דה מלאך אמר:"לגרעין צהר יש את הכוח למצוא צהר בתוך בתיבה בה אנחנו מסתגרים במבול העולמי הנוכחי. הוא כבר התמודד עם יותר משברים מכל גרעין אחר ויכל להם. לא סתם המסע שלהם היה כל כך חדשני. הם פרצו דרך לדורות של גרעינים שילכו בעקבותם ואנו מלאי בטחון שהעוצמות שלו יובילו את כל התנועה קדימה ויאירו גם מחוץ לתנועה."
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים