יוממה אחרי התקיפה של צה"ל בסוריה, שהגיעה כתגובה לחשיפת זירת המטענים בגבול הצפוני, דובר צה"ל הציג הבוקר (רביעי) תיעוד מתקיפת מטוסי הקרב הישראלים.
במתקפה הושמדו מטרות צבאיות ובהן מחסנים, מפקדות ומתחמים צבאיים של כוח קודס האיראני והצבא הסורי.

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס אתמול למתקפה והזהיר כי ישראל תפעל לשמור על ריבונותה ולא תאפשר התבססות איראנית בסוריה. "לפנות בוקר חיל האוויר תקף מטרות משמעותיות של כוח קודס האיראני בסוריה, וגם של צבא סוריה. זאת המדיניות הברורה שאני מוביל מזה שנים" אמר נתניהו.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
"לא נאפשר התבססות איראנית צבאית נגדנו בסוריה, ולא נאפשר שום ניסיון של תקיפה נגדנו משטח סוריה. מי שמנסה לתקוף אותנו, מי שתוקף אותנו – דמו בראשו", הזהיר ראש הממשלה.


שר הביטחון בני גנץ אמר על התקיפה: "צה"ל תקף הלילה מטרות צבאיות השייכות לכוח קודס האיראני ולצבא הסורי בתגובה להנחת המטענים בגבול עם סוריה, בתוך שטח ישראל. אני שב ואומר לאויבינו- ישראל לא תסבול הפרות ריבונות בשום גזרה, ולא תאפשר התעצמות מסוכנת בשום גבול. המשטר הסורי הוא הנושא לאחריות לכל מה שנעשה משטחו ובשטחו."

כזכור, בסוריה דווח אתמול בבוקר כי עשרה בני אדם נהרגו בתקיפה של צה"ל, מהם חמישה איראנים וחמישה אזרחים זרים. בצה"ל אמרו כי התקיפה בוצעה בתגובה להנחת זירת המטענים סמוך לגדר הגבול עם סוריה בשטח ישראל, על ידי חוליה סורית שפעלה בהכוונה איראנית. חשיפת זירת המטענים אתמול מהווה הוכחה נוספת לפעילות ההתבססות הממושכת של איראן בסוריה".

"צה"ל רואה במשטר הסורי אחראי לכל פעולה הנעשית משטחו וימשיך לפעול ככל שיידרש למיגור ההתבססות האיראנית בסוריה המהווה סיכון ליציבות הביטחונית במרחב" הוסיפו והבהירו. "צה"ל שומר על מוכנות גבוהה והיערכות לכל תרחיש".



מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
נועם
איטליה הנוצרית
13:56 09.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
סוריה היהודית והדרוזית
13:56 09.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נועם
הרבי מלובביץ' ישו
10:03 09.08.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
בשנים האחרונות מספר חיילים יצאו מבסיסי ולא חזרו הביתה תוך כדי אפשרות שהם נרצחו מקרה כזה תמיד מתקבל בהבנה במערכת הצהלית ולא פותחים עליו מערכה אבל על מטענים בודדים ומבודדים...
בשנים האחרונות מספר חיילים יצאו מבסיסי ולא חזרו הביתה תוך כדי אפשרות שהם נרצחו מקרה כזה תמיד מתקבל בהבנה במערכת הצהלית ולא פותחים עליו מערכה אבל על מטענים בודדים ומבודדים וישנים שלא עשו כלום פותחים מערכה מפציצים כמה דיונות ריקים עשרה שיכולים להוביל למערכה כוללת ועל מה על כלום ושום דבר ואילו על זה שחייל יצא מהבסיס ולא חזר הביתה אולי יש מצב שבמערכת מטייחים למה אותם החיילים לא חוזרים הביתה כדי למנוע הפצצת כמה דיונות פשוט צבא של שמאלניזיציה קשה אם הבנים שלא ירצו שלא להתגייס אני אשמח מאוד .
המשך 09:36 19.11.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר