ארגון מנהלי בריכות השחייה בישראל הגיש הבוקר עתירה לבג"ץ במסגרתה טען כי הממשלה "הורגת זבוב עם גרזן" כשהיא מסרבת לפתוח את בריכות השחייה בארץ.
לטענת הארגון, המיוצג על ידי עו"ד מיטל ויצמן, התייחסות הממשלה לבריכות השחייה כאל "אטרקציה" או מקום בילוי, בדומה לבתי המלון והצימרים הינה שגוייה, מאחר ומדובר בצורך חיוני עבור ציבור לא קטן של אנשים ובחלקם אנשים מבוגרים, נכים ובעלי צרכים רפואיים שונים.
עוד נטען בעתירה, כי החלטת הממשלה בדבר סגירת בריכות השחייה לפרק זמן לא ידוע, אילצה את ציבור השוחים להעתיק את פעילות השחייה אל הים הפתוח ובכך להעמיד את אותו ציבור בפני סכנה ממשית לחייהם.
על פי נתונים של מד"א, כך טוענים העותרים, בעונת הרחצה האחרונה חלה עלייה חריגה של -51% במקרי הטביעה ולטענת העותרים, ככל וייבחנו את הנסיבות שהובילו לעלייה במקרי הטביעה, יתכן ויגיעו למסקנה כי היא נובעת בין היתר מהעבודה שאנשים אינם יכולים לשחות בבריכה הבטוחה ונאלצים להתמודד עם הים הפתוח, מבלי שיש להם את הניסיון הדרוש, את היכולת הפיזית, את תנאי מזג האוויר המתאימים, מבלי שיש מציל בחוף, בעיקר לאור סיום עונת הרחצה, ומבלי שיש גורם וציוד כלשהו שיכול להעניק עזרה ראשונה במקרה של תאונה.

מעבר לכך טוענים כי בים כלל לא ניתן להקפיד על היגיינה ועל רמת ניקיון במים וזאת לעומת הבריכה. עוד מוסיפים, החלטת הממשלה ביחס לבריכות השחייה התקבלה מבלי שבוצעה חקירה אפידמיולוגית כלשהי לגבי השפעת בריכות השחייה על רמת התחלואה בארץ והיא אינה מתיישבת עם עמדת ההסתדרות הרפואית לישראל.
לדברי עורכת דינם של העותרים, עו"ד מיטל ויצמן, מדובר בהחלטה קיצונית שלכאורה פוגעת בין היתר בחופש העיסוק של עשרות אלפי אנשים וכן במצבם הבריאותי והנפשי של ציבור השוחים שאינם שחיינים תחרותיים וכל עוד היא לא התקבלה על בסיס נתונים מחקריים, כלל לא ניתן לבחון האם היא משרתת את מניעת התפתחות וירוס הקורונה בארץ, או לא.
לדבריה, מצופה היה מהממשלה ומיתר המשיבים לעתירה, כי בשעה שמדובר בהחלטה הפוגעת בצורה מהותית בערכים כל כך חשובים, כי ינקטו במשנה זהירות ויבדקו את הנתונים בטרם יקבלו החלטה כל כך מהותית וקיצונית מעין זו.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
נפגש בבחירות
השחיה בבריכה אינה מדבקת בקורונה. ניתן היה לחייב בדיקות לשחיינים. הסגירה השרירותית פוגעת בבריאות ומונעת מרבים פרנסה. נזכור זאת ביום שבו נלך לקלפי.
00:39 08.12.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אקרוסטיכון
זה הוגש ממש בזמן. די כבר עם האפלייה. הגיע הזמן שיפתחו כבר את הבריכות לשחיינים. יש מישהו שעוד לא קלט ששחייה זה ספורט לכל דבר?? י אללה כבר עם ההחלטות השרירותיות...
זה הוגש ממש בזמן. די כבר עם האפלייה. הגיע הזמן שיפתחו כבר את הבריכות לשחיינים. יש מישהו שעוד לא קלט ששחייה זה ספורט לכל דבר?? י אללה כבר עם ההחלטות השרירותיות של הממשלה. נזכיר גם שעונת הרחצה בחופים הסתיימה ואין מצילים ואי אפשר לשחות בים. יבוא יום ותיפתח ועדת חקירה על קבלת ההחלטות בקורונה.
המשך 15:46 29.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שורטי
לא ניראה לי שבית המישפט יתיחס לעתירה עורכת הדין לא נראית עורכת דין,היא נראית יותר דוגמנית,למה לפתוח אים מומחים אומרים מסוכן,אז סגור זה בריא,פתוח זה מחלות סוף
15:11 29.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שרה
מה זה משנה איך היא נראית? היא לא עורכת דין מקצוענית כי היא יפה? האם כדי להיות עורכת דין מקצוענית אני חייבת להיות מכוערת?
17:04 29.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר