קיגל או קוגל? לקראת שבת קודש, הכתב הפוליטי של ישראל היום, יהודה שלזינגר, יהודי סרוג כיפה, הידוע בחיבתו ומומחיותו באוכל יהודי-אשכנזי-מסורתי, העלה סרטון בו הוא מסביר על סוגי קיגל, שמותיהם ודרך חריכתם ומרקמם.
שלזינגר מציין את קיגל התפוחים לקינוח, ואת סוגי הקיגל העשויים מאיטריות למניהם כאמור, אך מפתיע עם קיגל ממולא בבשר אסדו.
יש קיגל עובר נייט, קיגל תפוח אדמה – לאחר שישן כל הלילה על הפלטה. קיגל לוקשין, מתוק או חריף, והקיגל יאבצ'ק. הממלוא בשר. צפו:
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
ובכן לגבי השאלה המסורתית קיגל או קוגל, אומר שלזינגר. "ידידי היקר אביעד גליקמן, העלה סוגיית כבדת משקל שנתקלתי בה לא מעט. ובכן, הגיע הזמן לפזר את הערפל אחת ולתמיד. פניתי לכבוד הרב הד"ר החשוב רבי אבשלום קור שפסק: כותבים – קוגל. כיצד מבטאים? יהודי רוסיה ופולין – קיגל. חב"דניקים וליטאים- קוגל".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
נינה
זה האוכל הכי טעים שלמדתי מבעלי לשעבר (כיפה סרוגה)....
00:06 25.10.2020שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר